Quantcast
Sainz elképesztő taktikával nyerte meg a Szingapúri Nagydíjat - Összefoglaló
Legfrissebb híreink
Sainz elképesztő taktikával nyerte meg a Szingapúri Nagydíjat – Összefoglaló
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Sainz elképesztő taktikával nyerte meg a Szingapúri Nagydíjat – Összefoglaló

Miután szombaton megszerezte a pole pozíciót, Sainz a futamon jelesre vizsgázott taktikázásból. Maga mögött tudta tartani Norrist és a Mercedeseket, és ezzel megnyerte a Szingapúri Nagydíjat.

Nem sokkal a rajt előtt érkezett a hír, hogy Lance Stroll nem indul a versenyen, ugyanis a tegnapi balesete után nem érezte magát elég jól a versenyzéshez. Zhou Guanyu pedig a boxutcából rajtolt, mert az időmérő után beállítást változtattak az autóján.

Meglepően sima rajtot vett a mezőny, szinte összeérés nélkül tették meg az első köröket. Hamilton rögtön a második kanyarban megpróbálta megelőzni csapattársát, de ezt Russell nem hagyta, és leterelte a pályáról. Miután Hamilton visszatért a pályára, Russell elé ment be, ami szabálytalan előnyszerzésnek számított, ezért vissza kellett adnia a pozíciót. Nem sokkal később Norris is megelőzte Hamiltont.

Yuki Tsunodának korán véget ért a versenye, rögtön az első körben kiment a 14. kanyar bukóterében. Később megtudtuk, hogy összeért Pérezzel, és defektet kapott az egyik gumija. Közben a másik Red Bullban ülő Verstappen szép lassan előzgette a riválisokat.

A 19. körben Logan Sargeant egy kifejezetten lassú kanyarban nem tudott befordulni, és becsapódott a szemközti falba. Ki tudott tolatni, de annyi törmeléket szórt szét, hogy a versenyirányításnak muszáj volt beküldenie a biztonsági autót. Nagyot nyert ezzel a Red Bull, ugyanis mindkét autójuk kemény gumikon rajtolt, így nem volt szükséges kiállniuk a megszakítás alatt. 4 körrel később kihívták a biztonsági autót, és folytatódhatott a verseny. Verstappen és Pérez ekkor a második és negyedik helyen álltak, de nem tartott sokáig az öröm. A Red Bulloknak annyira nem volt tapadásuk, hogy szép lassan mindenki megelőzte őket az élmezőnyben.

Fernando Alonsonak szörnyű versenye volt, ugyanis, amikor bement a boxutcába, megcsúszott és átlépte a fehér vonalat, amiért egy 5 másodperces büntetést kapott, később pedig elmért egy kanyart és ki kellett mennie a bukótérbe. Végül a 16. helyen intette le a kockás zászló.

Reklám

A 43. körben Esteban Ocon váratlanul lehúzódott az 1-es kanyarban. Mechanikai gondja támadt, és nem tudott továbbmenni. Szerencsére csak virtuális biztonsági autós fázis kezdődött, majd két körrel később újra zöld zászlót lengettek.

Az 53. körben az első 4 versenyzőt, Sainzot, Norrist, Russellt és csak néhány másodperc választotta el. Ekkor Russell elkezdte támadni Norrist, de a McLarenes jól állta a sarat. Ekkor kezdett bele a taktikázásba. A Mercedesnek akkora tapadási előnye volt, hogy az egyetlen esélye az volt Sainznak, ha Norrist se előzik meg Russellék. Ezért Sainz lelassított és hagyta Norrisnak, hogy DRS távolságon belül maradjon, és Russell ne tudja megelőzni. Ez a taktika annyira bevált, hogy Russell egy hatalmasot hibázott az utolsó körben. A harmadik szektor egyik kanyarját túl szélesen akarta kezdeni, eltalálta a falat és eltört a jobb oldali kormányösszekötője. Így az utolsó kör végén Russell kiírta magát a versenyből, és csapattásra, Lewis Hamilton lett a harmadik.

Mindeközben a két Red Bullnak is sikerült valamennyire a kármentés. Verstappen ötödik, Pérez nyolcadik lett a Szingapúri Nagydíjon. Liam Lawson is nagyot alakított, szépen csendben a 9. helyen futott be, és ezzel megszerezte élete első két Forma-1-es pontját.

IMG 0656 | Rajtvonal Magazin
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

“Fantasztikus érzés, fantasztikus hétvége volt. Mindent tökéletesen csináltunk, és végül meg lett a győzelem.”- mondta Sainz a verseny utáni interjú alatt.

Sainz: Az uralmam alatt éreztem a versenyt

Reklám

Releváns cikkek