Quantcast
Legfrissebb híreink
Wolff: Az adatok azt mutatták, hogy az 1-2. helyen végeztünk volna
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Wolff: Az adatok azt mutatták, hogy az 1-2. helyen végeztünk volna

Toto Wolff elárulta, hogy az adatok azt jósolták, hogy a Mercedes az első és a második helyen végez a Szingapúri Nagydíjon, miután a virtuális biztonsági autó alatti második bokszkiállást végrehajtották.

George Russell és Lewis Hamilton későn hajtotta végre második boksziállását, amikor a 2., illetve a 4. pozícióban futottak be, miután nem tudtak előzni a pályán.

A friss közepes gumikon Russell és Hamilton elment Charles Leclerc mellett, majd Carlos Sainz és Lando Norris mögé zárkózott fel.

Sainz taktikus vezetése miatt a Mercedes duó nem tudta megelőzni Norrist, így az utolsó körre a harmadik és a negyedik helyre szorultak.

Hamilton végül a harmadik helyen végzett, miután Russell az utolsó körben kiesett.

“Szuper, hogy Lewis a dobogón van. Briliáns versenyt futott, és a végén megvolt a tempója. Kár George-ért, mert keményen megdolgozott érte” -kezdte Wolff, amikor a SkySports kérdezte.

“Lehetett volna egy jó harmadik és negyedik hely, sok pont, de most 22 [pontot] veszítettünk a Ferrarival szemben.”

Wolff elismerte, hogy a Mercedesnek nulla esélye lett volna a futamgyőzelemre, ha kint maradnak a virtuális biztonsági autós fázis alatt.

“Nagyon nehéz lett volna megnyerni a versenyt, ha csak statikusak vagyunk. Szóval azt mondtuk, hogy menjünk, és csak mentünk, és a végén lett egy dobogója Lewisnak, és ez nagyszerű.”

“Nem hiszem, hogy képesek lettünk volna nyerni [ha kint maradunk], ezért vállaltuk a kockázatot. Tudtuk, hogy legrosszabb esetben a harmadik és az ötödik hely, legjobb esetben a győzelem [lehetséges].”

Sainz: Az uralmam alatt éreztem a versenyt

Releváns cikkek