Quantcast
Két McLaren fogja üldözni Verstappent vasárnap
Legfrissebb híreink
Két McLaren fogja üldözni Verstappent vasárnap
Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Két McLaren fogja üldözni Verstappent vasárnap

A Szingapúri Nagydíjon való szenvedés után, most visszatért Verstappen dominanciája. Kicsit több, mint 5 tizedes előnnyel húzta be az időmérőt a két McLaren előtt.

Liam Lawson kezdte meg az időmérőt, egy stabilnak tűnő körrel. Utána sorra minden pilóta teljesítette a saját köreit. A Q1 felénél Logan Sargeant összetört autója miatt szakadt meg az időmérő. A Williams versenyzője az utolsó kanyarból kifele rácsúszott a fűre, és onnantól már nem tudta visszaterelni az autóját a pályára, átszáguldott a sóderágyon és a falban kötött ki.

Az autó elszállítása után folytatódhatott az időmérő. A Q1 maradék idejében mindenki próbált a másiknál jobb kört futni. Végül Valtteri Bottas, Lance Stroll, Nico Hülkenberg, és Zhou Guanyu és Logan Saregant esett ki elsőként.

A Q2-ben szinte végig Max Verstappen vezetett, mögötte pedig a már szokásos McLaren-Ferrari-Pérez csata ment. A szakasz végén Charles Leclerc állt az élen, őt követte Verstappen és Pérez. A Q2 végén Liam Lawson, Pierre Gasly, Alex Albon, Esteban Ocon és Kevin Magnussen esett ki.

A Q3-ban a hétvégén először 1 perc 29 másodperc alatti időt láthattunk, nem meglepő módon Verstappentől. A holland 1:28,877-es idejét senki sem tudta túlszárnyalni, így Verstappen idén tizedjére indulhat az első helyről.

Max Verstappen, Red Bull
Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

“Éreztem az edzéseken is, hogy ez jó pálya lesz nekünk. Fantasztikus, hogy meg van a pole.”- mondta Verstappen az időmérő után.

Reklám

Norris: Valószínűleg ez az első péntek, amikor ennyire közel vagyunk a Red Bullhoz

Releváns cikkek