Quantcast
Legfrissebb híreink
Hivatalos: Tsunoda és Ricciardo lesz az AlphaTauri 2024-es pilótapárosa
Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Hivatalos: Tsunoda és Ricciardo lesz az AlphaTauri 2024-es pilótapárosa

Éjszaka érkezett a hír, hogy Yuki Tsunoda és Daniel Ricciardo lesz az AlphaTauri 2024-es pilótapárosa.

Tsunoda, aki 2021-ben debütált a csapatban, lenyűgözte a csapatot „kétségtelen természetes tehetségével és folyamatos fejlődésével”, valamint „a csapatba való beilleszkedés képességével”. Tsunoda legutóbb azt nyilatkozta, hogy három ülés kéne a csapatnak, hogy Ricciardo és Lawson is a csapat pilótája legyen.

A japán versenyző mellé Daniel Ricciardo is csatlakozik, aki jelenleg törött kézzel lábadozik, de lenyűgözte a csapatot, amikor a nyári szünet előtt Magyarországon és Belgiumban versenyzett.

AlphaTauri szerint Ricciardo “személyes hozzáállása és versenyzési tapasztalata értékes érték lesz 2024-ben.”

Az ausztrál 2012-ben és 2013-ban versenyzett a csapatban, amikor még Toro Rosso néven ismerték őket, és azóta nyolc futamgyőzelmet szerzett.

Lawson három erős versenyt teljesített Ricciardo helyetteseként, köztük első pontjait is megszerezte legutóbb Szingapúrban, de lemaradt a teljes éves ülésről a csapattal.

“Jövőre a műszaki előírások nagyjából változatlanok maradnak, ezért logikus volt, hogy a pilótapárosunkban is a folytonosságra törekedjünk.”- mondta Franz Tost, a csapatfőnök.

“Nagyon örülök annak a fejlődésnek, amit Yuki az elmúlt két és fél évben mutatott be csapatunkkal, és Daniel nagyszerű tapasztalatával 2024-ben a rajtrács egyik legversenyképesebb versenyzőpárosát fogjuk bemutatni.”

“Peter [Bayer, az AlphaTauri új vezérigazgatója] és Laurent [Mekies, az AlphaTauri új csapatfőnöke] nagyszerű párossal kezdik az új szezont a megfelelő irányba.”

Ami Liamet illeti, az eddigi versenyein mindenkit lenyűgözött, ő mindenképpen harmadik pilótaként segíti majd a csapatot, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan lesz jövője a Forma-1-ben.

Tsunoda elmondta: “Nagyon örülök, hogy bejelenthetem, hogy a Scuderia AlphaTaurinál maradok a 2024-es Forma-1-es szezonban. Alig várom, hogy folytathassam a harcot és az együttműködést a csapattal és Daniellel.”

Tsunoda: Három ülés kéne nekünk

Releváns cikkek