Quantcast
Alonsoék teljes gázzal fejlesztenek
Legfrissebb híreink
Alonsoék teljes gázzal fejlesztenek
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Alonsoék teljes gázzal fejlesztenek

Fernando Alonso jelezte, hogy az utolsó 6 versenyen mindent ki fognak hozni az autóból, hogy maximalizálják a konstruktőri bajnokságot.

Az Aston Martin a Red Bull legközelebbi riválisaként kezdte az évet, de a Mercedes és a Ferrari fokozatosan felgördült, és megelőzte őket. Az ezüstnyilak most 84 ponttal vezetnek előttük, a Ferrari pedig 64 ponttal.

Eközben a sokat fejlődött McLaren is jelentős előrelépést tett, a dupla dobogós helyezésük Suzukában 49 pontra csökkentette a hátrányukat az Aston Martinhoz képest. Alonso így nyilatkozott a verseny után:

“Azt hiszem, ma egy kicsit több volt bennünk, mint amit az eredményünk mutat. Szerintem a hatodik is, de a hetedik hely mindenképp elérhető volt. Jó verseny volt. Szerintem egy mega rajt volt, egészen hatodik helyig, aztán jó tempónk volt a versenyen.”

“Nyilvánvaló, hogy a McLaren egy kicsit túlságosan előttünk jár jelenleg, de mindenki azon dolgozik a gyárban, hogy a szezon vége előtt hozzunk néhány új alkatrészt, szóval lássuk, mit hozhatunk.”

“Úgy gondolom, hogy nem optimalizáltuk a stratégiát, talán túl korán álltunk ki. Lehet, hogy ez egy kicsit befolyásolta a végeredményt. De gyorsak voltunk, és a tempó egy kicsit jobb volt a vártnál, így jól szórakoztam az autóban”

Reklám

Alonso csapattársának, Lance Strollnak már nem volt ilyen vidám versenye. Az időmérőn már a Q2-be se jutott be, így csak a 17 helyről indulhatott.

“A mai versenyemnek egy hátsó szárny hiba vetett véget.” – mondta Stroll. “Csalódást volt, mert jól rajtoltam, öt helyet szereztem meg a nyitókörben. Szerintem egy-két pont lehetséges lett volna. Néha ilyen a versenyzés. Kivizsgáljuk, mi történt, és néhány hét múlva újra próbáljuk Katarban.”

Pérez nélkül is világbajnok lett a Red Bull Japánban – Összefoglaló

Releváns cikkek