Quantcast
Legfrissebb híreink
Horner: Verstappen azt mondta, hogy 20 másodperccel megnyerné a Japán Nagydíjat
Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Horner: Verstappen azt mondta, hogy 20 másodperccel megnyerné a Japán Nagydíjat

Christian Horner elárulta, Max Verstappen egy padel-játék során megjósolta a Japán Nagydíj 20 másodperces győzelmét, miután feltüzelte a szingapúri vereség.

Verstappen Szuzukában szétzúzta az ellenfeleket, 19,3 másodperces előnnyel szerezte meg szezonbeli 13. győzelmét a pole pozícióból a McLarenes Lando Norris előtt.

Az eredmény bebiztosította a Red Bull hatodik konstruktőri címét az erőforrás-partner Honda hazai pályáján, és Verstappen zsinórban harmadik bajnoki címének küszöbére is lépett.

A győzelem egy héttel a Red Bull első 2023-as veresége után következett be a nem mindennapi Szingapúri Nagydíjon, ahol Verstappen az ötödik helyen végzett, miután a kvalifikáción kívülre került a legjobb tízhez képest.

A felvetések közepette, hogy a Szingapúrban bevezetett FIA technikai direktíva a felvetések szerint rontotta a Red Bull formáját, viszont Verstappen vasárnapi győzelme az ellenkezőjét bizonyította. A holland pedig azt mondta, hogy a kétkedők szopogassanak el egy tojást, miután megszerezte a pole-t.

A csapatfőnök Horner további bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy Verstappen mennyire fel volt tüzelve, hogy helyre tegye a dolgokat a szingapúri vereség után.

“Szerdán padel-teniszeztem Maxszel, és rendesen fel volt tüzelve, és azt mondta, hogy ’20 másodperccel akarom megnyerni a versenyt'” – árulta el Horner vasárnap este.

“És az igazsághoz tartozik, hogy 0,7 másodpercen belül volt ehhez. Már a szabadedzés első körén látszott, amikor a kemény gumikon 1,8 másodperccel gyorsabb volt, mint a mezőny többi tagja a közepes vagy lágy gumikon, hogy teljesen erre a versenyre koncentrált.”

“Kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Az utolsó köre a kvalifikáción minden idők egyik legjobb kvalifikációs köre volt. Aztán ezt nem a legjobb előzések után alakította át, de képes volt megtartani a vezetést, majd ezt követően egy nagyon tekintélyes előnyt épített ki, és irányította a versenyt.”

Arra a kérdésre, hogy a győzelmi sorozatának megszakadása vagy a Red Bull formája és a technikai utasítás körüli zaj volt-e az oka annak, hogy Verstappen extra lendületet vett Japánban, Horner azt mondta.

“Ő csak egy versenyző, és nincs szüksége sok motivációra. De azt mondta, hogy nagyon elszántan jött ide, hogy újjáteremtse azt a szezont, amiben eddig volt. Ezen a hétvégén az szabadedzés első körétől kezdve lehetett látni ezt a versenyszellemet a legteljesebb mértékben.”

“Mindannyian úgy távoztunk Szingapúrból, hogy tudtuk, hogy végső soron a győzelmi sorozatunknak vége lesz, de egy kicsit frusztráltak voltunk.”

Pérez nélkül is világbajnok lett a Red Bull Japánban – Összefoglaló

Releváns cikkek