Quantcast
Legfrissebb híreink
Yuki Tsunoda frusztrált az AlphaTauri stratégiája miatt
Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Yuki Tsunoda frusztrált az AlphaTauri stratégiája miatt

Yuki Tsunoda nem tudta a Japán Nagydíj időmérőjén megszerzett 9. helyét pontokra váltani, és emiatt frusztráltan hagyta el a hazai nagydíját.

Tsunodának és új csapattársának, Liam Lawsonnak sikerült bekerülni a pontszerző helyek közé a vasárnapi futam rajtjánál, de a különböző abroncsstratégiák alakulása miatt lecsúsztak a mezőnyben.

A végén Lawson a 11. helyen ért célba, első lekörözöttként, Tsunoda pedig egy hellyel lemaradva, ami azt jelenti, hogy AlphaTauri továbbra is öt ponttal áll a konstruktőri tabella utolsó helyén.

Tsunoda a hazai versenyéről beszélve így nyilatkozott: “Frusztráló, mert ma volt tempó, de nem volt lehetőségem azt maximalizálni.”

“Ezen a pályán nehéz követni a másikat, mert a gumik nagyon könnyen túlmelegednek, és úgy érzem, túl későn álltunk ki a kemény keverékért, így mindenki mögött voltam, és utol kellett érnem őket.”

“Szerintem esélyem sem volt elkapni tizedik helyet. Kár, hogy nem tudtam jól teljesíteni és jó eredményt elérni a japán szurkolók előtt, de rengeteg energiát kaptam tőlük, ezért köszönöm minden rajongónak.”

Arra a kérdésre, hogy a csapat szeretett-e volna közbeavatkozni és félreállítani Lawsont, ezzel esélyt adva neki, hogy a valamivel frissebb abroncsokkal megelőzze az Alpinet, hozzátette:

“Legalább megpróbáltam volna, de úgy döntöttek, hogy nem, így nem tudtam mit tenni. Megpróbáltam megelőzni, de ezzel a pályával szuperkönnyen túlmelegszenek a gumik, így még követni is nehéz volt.”

Az AlphaTauri főmérnöke, Jonathan Eddolls további betekintést nyújtott abba, hogy hol veszített a csapat stratégiájával, és hogyan terveznek a felzárkózni a szezon utolsó hat futamjában.

“A fő problémánk a közepes keverék tempója volt a középső szakaszban. Nagyon lelassultunk, és itt keletkezett a veszteség. Ezen lesz a fő hangsúly a verseny utáni munkában, mivel ez más csapatoknak nem volt gond.”

“Versenyképes volt a tempónk a keményeken a végén, de addigra már lemaradtunk a két Alpinetól, így mindkét autó a pontokon kívül maradt.”

Hivatalos: Tsunoda és Ricciardo lesz az AlphaTauri 2024-es pilótapárosa

Releváns cikkek