Quantcast
Legfrissebb híreink
Horner szerint csak idő kérdése, és Lawsonnak ülése lesz az F1-ben
Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Horner szerint csak idő kérdése, és Lawsonnak ülése lesz az F1-ben

Christian Horner megdicsérte Liam Lawsont az eddigi teljesítményéért, és azt mondta, csak idő kérdése, és ülést kap a F1-ben.

A csapatfőnök szerint Lawson bőven adott gondolkodnivalót a csapatnak, de végül Ricciardót választották Yuki Tsunoda csapattársának.

Suzukában, ahol Lawson Tsunoda előtt végzett, Horner elmagyarázta az AlphaTauri döntése mögött meghúzódó gondolkodásmódot és azt, hogy hová tud menni a legújabb tehetségük.

“Úgy gondolom, hogy Daniel a tapasztalatával és a visszatérés iránti motivációjával nagyszerű vezető szerepet betölteni a csapatban, és úgy gondolom, hogy nagyszerű etalon lesz. Yuki haladt előre, és úgy gondolom, hogy ha Daniel lesz az rangidős, biztosan tanul belőle.”

“Szerintem Liamnek csak idő kérdése, hogy mikor kapja meg a lehetőséget és a teljes munkaidős ülést. Úgy gondolom, hogy az, hogy ők hárman ott vannak, (Tsunoda, Ricciardo és Lawson) az nagyon jó a csapat számára.”

“Azt hiszem, Liam miatt sokan felkapták a fejüket, és nekünk is sok gondolkodnivalót adott, különösen Szingapúr után. Minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy indokolttá tegye a főállású alkalmazását, de sajnos a három ember két autóban nem megy.”

Liam Lawson, Red Bull Racing
Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool
Hornert arról kérdezték, vajon ez annak a jele-e, hogy a Red Bull most inkább Ricciardót látja esélyesnek a felnőtt csapat számára.

“Ki tudja? A Red Bull Racingnél a két legjobb versenyzőt akarjuk, aki épp elérhető. Hosszú távú szerződésünk van Maxszel, Checo szerződése viszont 2024 végén lejár, szóval szeretnénk felfedezni a lehetőségeket.”

Yuki Tsunoda frusztrált az AlphaTauri stratégiája miatt

Releváns cikkek