Quantcast
Legfrissebb híreink
A Williams jövőre is Sargeant-et akarja látni az autóban
Fotó: Williams Racing
Formula 1

A Williams jövőre is Sargeant-et akarja látni az autóban

James Vowles nagyon világos célokat tűzött ki Logan Sargeant elé, amelyeket még a 2023-as F1-es szezon vége előtt teljesítenie kell, és ragaszkodott ahhoz, hogy a Williams jövőre is az autóban akarja látni.

Sargeant jövője kétségessé vált az újonc éve során tapasztalt folyamatos küzdelmek közepette, amelyet több költséges baleset is követett, példaként a legutóbbi, ami a Japán Nagydíj kvalifikációján történt.

A 22 éves amerikai, aki a Forma-2-ből lépett fel, az egyetlen versenyző a mezőnyben, aki még nem szerzett pontot ebben a szezonban. Csapattársa, Alex Albon a Williams eddigi 21 pontját szerezte meg.

A Williams csapatfőnöke, Vowles ismét nyilvánosan kiállt Sargeant mellett, és megvédte a teljesítményét.

“Logan nagyon világos célokat tűzött ki maga elé a szezon végéig, és folyamatosan dolgozunk vele” – mondta Vowles a Williams weboldalán megjelent interjúban.

“Ez a fontos pont, dolgozunk vele. Azt akarjuk, hogy sikeres legyen, és azt akarjuk, hogy jövőre is az autóban üljön. Ez nagyon is rajtunk múlik. Egyenesen a Forma-2-ből hoztunk valakit, mindenféle jelentős tesztelés nélkül.”

“Másfél napig ült az autóban, Bahreinben, aztán jó szezont kívántunk neki, ami az újoncok számára borzasztóan nehéz volt, pont.”

“Volt néhány nagyon pozitív jel, amit ki lehetett venni. Az első és legfontosabb, hogy Logan nincs ugyanazon az aerodinamikai sajátosságon, mint Alex volt. Vannak olyan frissítéseink, amelyek Alex autóján vannak, de Loganén nincsenek, az idei évben tapasztalt nagymértékű lemorzsolódás miatt.”

“Tehát gyakran, amikor egy teljesítményeltolódást látsz, az nem egészen az, aminek az időmérőn látszik. Ráadásul, ha megnézzük a szuzukai esetet, a hétvége során felgyorsult, és a harmadik szabadezésre érve olyan időt ért el, ami megegyezett Alexével.

Vowles hangsúlyozta, hogy a Williams közel sincs az út végén Sargeant-tel.

“Szóval, a fejlődés bizonyos formákban megvan, de nagyon egyértelműen számos más probléma árnyékolja be, és a balesetek is megjelentek” – tette hozzá.

“Továbbra is együtt fogunk dolgozni Logannal, és befektetünk Loganbe, mivel azt akarjuk, hogy az útja eredményeként sikeres legyen. Egy úton van velünk, mint Williams, van egy fiatal versenyzői programunk, amibe továbbra is befektetünk.”

“Csak azon a ponton, amikor mindannyian arra a következtetésre jutunk, hogy az út végére értünk, akkor fogunk döntést hozni, de még közel sem vagyunk ehhez.”

Norris hisz benne, hogy elkapják az Aston Martint

Releváns cikkek