Quantcast
Legfrissebb híreink
Lando Norris dühös a Katari időmérőn nyújtott teljesítménye miatt
Fotó: McLaren
Formula 1

Lando Norris dühös a Katari időmérőn nyújtott teljesítménye miatt

Lando Norris elmondta, hogy dühös magára, hogy annyi hibát vétett a Katari Nagydíj időmérőjén, amivel a 10. helyre száműzte magát.

Norris a második leggyorsabb kört hozta össze az időmérő során, azonban az ötös kanyarban való pálya elhagyása miatt az FIA elvette tőle a kört, amivel visszacsúszott a 10. helyre a McLarennel.

Miután megkérdezték az időmérő után, elmondta, hogy hibázott és szégyelli magát miatta.

“Dühös vagyok. Csak egy egy kicsit korrigáltam a túlkormányzottságon erre lementem [a pályáról]. Teljesen elrontottam.”

“A csapat jó munkát végzett, de én elrontottam.”

“Tudom, de nem erre gondolok. Hanem inkább a munkára, amit ma el kellett volna végeznem, hogy jó köröket fussak, Sok hibát vétettem, és ez az, amit ma egyedül csináltam. Ez nem egy jó nap a számomra” – zárta a fiatal brit versenyző.

Csapattársától, Oscar Piastritól szintén elvették a legjobb körét, amivel egy ideig még a 3. helyen állt, miután Norristól elvették a körét.

“Ez egy szégyen. Az autó jó volt, csak kicsit keményebben megnyomtam az utolsó körben. Ez azért szégyen, mivel az autó gyors volt” – magyarázta az ausztrál.

“Lesz még egy lehetőségünk holnap a [sprint] időmérőn és a printen is. Majd meglátjuk, hogy mit tudunk csinálni. Ez egy nagyon szoros [pálya] és ngyon könnyű hibázni” – zárta Piastri.

Így a vasárnapi rajtsorrend alapján Norris a 10., míg Piastri a 6. helyről fogja megkezdeni a futamot.
Viszont addig is ne felejtsük el, holnap lesz még nap, amit a McLaren és a többi csapat is kihasználhat további pontok szerzésére, így a sprintkvalifikációt és a sprintet sem érdemes kihagyni. Az időpontokról a további linken lehet tájékozódni!

Verstappen idén tizedik alkalommal is megszerezte a polet

Releváns cikkek