Quantcast
Legfrissebb híreink
Piastri: Ez a 57 kvalifikációs kör volt életem legnehezebb versenye
Fotó: McLaren
Formula 1

Piastri: Ez a 57 kvalifikációs kör volt életem legnehezebb versenye

Oscar Piastri szerint a Katari Nagydíj élete legnehezebb versenye volt, mivel 57 kvalifikációs kör után a második helyen végzett a olsailban uralkodó tikkasztó hőségben.

A Pirelli megbízhatósági aggályai miatt három kötelező kerékcserét tartalmazó versenyen a pilóták mind a négy etapjukban keményen nyomhatták a gumit, ahelyett, hogy hosszabb ideig kellett volna tartalékolniuk.

A Red Bull győztese, Max Verstappen mögött Piastri megszerezte második egymást követő dobogós helyezését, és ott folytatta, ahol a szombati sprintgyőzelem után abbahagyta az 57 kvalifikációs körös, kimerítőnek nevezett versenyen.

“Egyértelműen életem legnehezebb versenye volt. A három megállással gyakorlatilag nyélgázon nyomtam, szóval 57 kvalifikációs kör volt, amit határozottan úgy érzem, hogy teljesítettem.

“Nagyon jó verseny volt, örülök, hogy minden gumi együtt maradt.”

Piastri a hatodik helyről indult, miután a pénteki legjobb kvalifikációs körét törölték, de a rajtnál hatalmas lökést kapott, amikor a Mercedes párosa, Lewis Hamilton és George Russell összeütközött.

A megpördülő Russell akadályozta Fernando Alonsót és Charles Leclerc-et, így az ausztrál a belső íven átcsúszott a második helyre.

Oscar Piatri, Lando Norris, McLaren
Fotó: McLaren

Norris úgy érezte, hogy valószínűleg neki volt a legjobb a tempója, ahogy átjött a mezőnyön, miután az 5. körben a hatodik helyen indult az újraindításkor, a Mercedes párharcát követően.

“Egyszerűenhatalmas verseny volt az elejétől a végéig. Jó rajt, jó tempó végig, talán a legjobb tempó volt ma, szóval elégedett vagyok.”

“Feszült, forró, izzadt, kicsit fáradt [vagyok], de nagyszerű munka ez a csapatnak, most már három [dobogós] helyezéünk van zsinórban.”

Norris egyetértett abban, hogy a 18 körös maximális gumiszintek még nehezebbé tették az amúgy is fizikális versenyt a forró és nagy leszorítóerővel rendelkező losail-i pályán.

“Igen, azt hiszem, a három kiállás sokkal nehezebbé tette a versenyt, már csak fizikailag is, sokkal többet lehet nyomni. Még az utolsó etapban is eléggé ki lehetett nyomni, szóval valószínűleg ez volt az egyik legkeményebb verseny, amit valaha is teljesítettem. De ez egy jó kihívás [volt].”

“Gratulálok Oscarnak, nem hibázott. És persze Maxnak még egyszer.”

Az 57 kör alatt ismét bebizonyította, hogy a McLarenek érdemben ott érdemelnek helyet, ahol most vannak.

Lando Norris, aki mindkét Q3-as körét elvesztette, ezt azzal támasztotta alá, hogy a 10. helyről feljött a harmadikra.

“Az 1-es kanyar szép volt” – mosolygott Piastri.

“Ez határozottan benne volt a játéktervben a verseny előtt! De igen, igazán lenyűgöző [volt] tempó” – zárta az ausztrál.

Verstappen kényelmesen nyerte meg a Katari Nagydíjat – Összefoglaló

Releváns cikkek