Quantcast
Legfrissebb híreink
Lewis Hamilton vállalja a felelősséget a George Russellel történt drámai ütközésért
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Lewis Hamilton vállalja a felelősséget a George Russellel történt drámai ütközésért

Lewis Hamilton elmondta, hogy örömmel vállalja a felelősséget a Katari Nagydíjon történt ütközésért, ami közte és George Russell között történt az első kanyarban.

A hétszeres világbajnok kiesett, miután érintkezett Russell-lel, aki a lágy gumikon való gyors rajt után megpróbált harcba szállni az élre.
A Russell-lel és Max Verstappennel hármasával együtt haladó Hamilton megpróbálta kívülről megkerülni csapattársát, ám a páros egymásba csapódott.

Hamilton elvesztette az egyik kerekét, és a kavicságyon keresztül megpördült, majd kiesett, míg Russell folytatni tudta a versenyt.

“Nagyon sajnálom a csapatot. Ma lehetőségünk volt arra, hogy jó pontokat szerezzünk. A pillanat hevében nem értettem, mi történt, csak éreztem a hátulról érkező csapást. De nem hiszem, hogy George-nak volt hova mennie.”

“Ez csak egy volt azok közül az igazán szerencsétlen helyzetek közül. Örömmel vállalom a felelősséget. Én vagyok az idősebb, szóval…”

Később a közösségi médiában megerősítette, hogy ő volt a hibás.

Lewis Hamilton on Twitter: “I’ve watched the replay and it was 100% my fault and I take full responsibility. Apologies to my team and to George. / Twitter”

I’ve watched the replay and it was 100% my fault and I take full responsibility. Apologies to my team and to George.

“Megnéztem a visszajátszást, és 100%-ban az én hibám volt, és vállalom a teljes felelősséget. Elnézést kérek a csapatomtól és George-tól.”

A Mercedes duója közvetlenül az ütközés után úgy tűnt, hogy egymást hibáztatja, mivel a csapatrádión panaszkodtak.

Hamilton elmondta, hogy a pálya széléről fogja támogatni Russellt, és reméli, hogy sikerül megmenteni egy tisztességes eredményt.

“Mindenki hihetetlenül keményen dolgozik, szóval hatalmas szívás egy ilyen eredmény” – tette hozzá.

“Felkészülsz, időt fektetsz bele. Nagyon ritka, hogy ez történik. Remélem, George ma vissza tud térni a pontszerzéshez. Szurkolni fogok neki” – nyilatkozta Hamilton a verseny közben.

Piastri: Ez a 57 kvalifikációs kör volt életem legnehezebb versenye

Releváns cikkek