Quantcast
Legfrissebb híreink
Amatőr hiba miatt veszett oda Hülkenberg versenye
Fotó: Haas F1 Team
Formula 1

Amatőr hiba miatt veszett oda Hülkenberg versenye

Nico Hülkenberg egy igazán amatőr hiba miatt már a Katari Nagydíj rajtja előtt rendelkezett egy 10 másodperces büntetéssel.

A német pilóta véletlenül egy sorral előrébb levő rajtkockába állt be a sajátja helyett. A kavarodást Carlos Sainz kiesése jelentette, ugyanis mivel Sainz a rajtrácsra se tudott felállni, ki kellet hagyni a helyét. Hülkenberg, aki mögüle indult volna pedig egyszerűen nem figyelte a táblákat, és nem a saját helyére állt be, ezért egy 10 másodperces büntetést szabtak ki neki.

Ettől függetlenül Hülkenberg remekül rajtolt, és a legjobb 10-ben találta magát, de amint megállt, hogy letöltse a büntetését, visszaesett a mezőnyben, és nem tudott felzárkózni.

“El****tam egy nagy lehetőséget.”

“Már realizáltam mielőtt megálltam, de onnan már nem tolathatsz vissza,hogy kijavítsd a hibád. Nagy hiba volt, ami már azelőtt tönkretette a versenyem, hogy az elkezdődött volna.”

Csapattársa, Kevin Magnussen hátrébbról rajtolt, és ő sem tudott pontszerző helyen végezni, de ettől még vidám tudott maradni.

“Úgy gondolom, hogy pozitív napunk volt, de nem a pontok vagy a konstruktőri bajnokság miatt, ott vesztettünk egy pozíciót. De öt futam van hátra, szoros a küzdelem a srácokkal, mindent meg kell próbálnunk, és vissza kell szereznünk a helyünket.”

“A következő versenyen fejlesztést kapunk, és ennek mindannyian nagyon örülünk, és izgatottak vagyunk, hogy ezzel a frissítéssel dolgozhatunk.Nem számítunk rá, hogy az első versenyen csodát tesz, eltarthat egy-két versenyig, hogy a legtöbbet kihozzuk belőle, de azért van néhány pozitív dolog, amire számítani lehet.”

Verstappen kényelmesen nyerte meg a Katari Nagydíjat – Összefoglaló

Releváns cikkek