Quantcast
Legfrissebb híreink
Helmut Marko cáfolja a leváltásáról szóló pletykát
Fotó: Dan Mullan / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Helmut Marko cáfolja a leváltásáról szóló pletykát

Helmut Marko visszavágott a Forma-1-es jövőjét övező spekulációknak a Red Bullnál zajló politikai zavargásokról szóló pletykák közepette.

A brazil Globo műsorszolgáltató azt állította, hogy Markót elmozdíthatják tanácsadói szerepköréből, mivel a hírek szerint feszültség alakult ki közte és a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner között, több ügy miatt.

Ugyanez a jelentés azt sugallta, hogy ezen a héten lesz egy válságtanácskozás, amely Marko jövőjét határozza meg a Red Bullnál.

A 80 éves osztrák azonban cáfolta a híreket, ragaszkodva ahhoz, hogy csak ő dönti el, mikor hagyja abba.

“Ezen a héten nem lesz csúcstalálkozó” – mondta a Red Bull szakembere az osztrák Oe24-nek.

“Jövő év végéig van szerződésem. Hogy mikor és hogyan hagyom abba, mikor [annak] van vége, azt én döntöm el, és nem például Horner úr” – mondta.

A közte és Horner közötti állítólagos hatalmi harcról kérdezve Marko kijelentette, hogy változtak a korábbiakhoz képest a dolgok.

“Az új felállás révén [Dietrich Mateschitz halála után] minden másképp alakul. Az emberek megpróbálják újrarendezni az erőviszonyokat.”

További pletykákra, többek között arra, hogy Yuki Tsunodát leválthatják az AlphaTaurinál, annak ellenére, hogy szerződéssel rendelkezik.

“Ezek mind csak spekulációk” – mondta Marko.

Emellett az osztrák azt is cáfolta, hogy a Red Bull teljesítmény-ultimátumot adott volna Sergio Péreznek, hogy megtarthassa 2024-es ülését.

A Globo szerint a Red Bull szeretné kiváltani Perez korai távozását, ha a mexikói nem végez a második helyen a pilóták világbajnokságában.

Így néz ki az idei, 2023-as Amerikai Nagydíj menetrendje

Releváns cikkek