Quantcast
Legfrissebb híreink
Az FIA kizárta Lewis Hamiltont és Charles Leclerc-et az Amerikai Nagydíjról
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Az FIA kizárta Lewis Hamiltont és Charles Leclerc-et az Amerikai Nagydíjról

Az FIA kizárta Lewis Hamiltont és Charles Leclerc-et az Egyesült Államok Nagydíjról, miután az autóik megbuktak a műszaki ellenőrzésen.

A felügyelők megerősítették, hogy a második helyen célba érő Hamilton és a hatodik helyen végző Leclerc autója nem felelt meg a minimális kopólemez vastagság ellenőrzésén a futam után.

Az FIA közölte, hogy Hamilton és Leclerc autója kettő volt a négyből, amelyeknél a verseny után ellenőrizték a kopólemezek kopását. A másik kettő a futamgyőztes Max Verstappené és Lando Norrisé volt. Az FIA nem jelezte, hogy a további 13 helyezett autójának – köztük Hamilton és Leclerc csapattársainak autóit – is ellenőrizték.

Hamilton kizárása miatt Norris a második helyre lépett előre. Leclerc csapattársa, Carlos Sainz örökli a dobogó utolsó helyét, Sergio Pérez pedig feljön a negyedik helyre ezzel.

Leclerc kizárása miatt a többi versenyző is két helyet lépett előre, élükön Hamilton csapattársával, George Russellel, aki az ötödik helyet foglalja el. Pierre Gasly, Lance Stroll és Yuki Tsunoda egy-egy két helyet javítva a hatodik, hetedik és nyolcadik helyre lépnek előre.

A két Williams-pilóta, akik eredetileg a pontszerző helyeken kívül végeztek, az utolsó két helyre léptek elő. Alexander Albon a kilencedik, Logan Sargeant pedig a tizedik helyet foglalja el, ami azt jelenti, hogy hazai versenyén megszerezte eddigi F1-es pályafutása első pontját.

1994 óta a szabályok szerint minden Forma-1-es autó aljára fel kell szerelni egy deszkát, amelynek kopását a versenyek előtt és után mérik. Ha a deszka egy bizonyos határon túl kopik, az autót szabálytalannak nyilvánítják. A határértéket azért tartják be, hogy megakadályozzák, hogy a csapatok rendkívül alacsony hasmagassággal közlekedjenek, ami biztonsági kockázatot jelenthet.

Horner: A sprint formátum további tuningolásra szorul, több ponttal vagy fordított rajtráccsal

Releváns cikkek