Quantcast
A Mercedes elismerte, hogy elrontotta miután kizárták Lewis Hamiltont az Amerikai Nagydíjról
Legfrissebb híreink
A Mercedes elismerte, hogy elrontotta miután kizárták Lewis Hamiltont az Amerikai Nagydíjról
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

A Mercedes elismerte, hogy elrontotta miután kizárták Lewis Hamiltont az Amerikai Nagydíjról

A Mercedes elismerte, hogy hibáztak, miután Lewis Hamilton autóját kizárták az Amerikai Nagydíjról.

Hamilton erős második helyen végzett Max Verstappen mögött, de a futam utáni ellenőrzések során kiderült, hogy a hétszeres világbajnok Mercedes alatt lévő kopólemez túlságosan elkopott.

Emiatt kizárták a futam eredményeiből, a Ferrari versenyzőjével, Charles Leclerc-rel együtt, aki a hatodik helyen ért célba.

A Mercedes főnöke, Toto Wolff elismerte, hogy hibáztak, és elmondta, hogy a csapat elfogadta a büntetést.

“Sok pozitívumot tudunk leszűrni az autó mai teljesítményéből” – mondta Wolff.

“Utáljuk, hogy ilyen közel kerültünk a győzelemhez, és végül alulmaradtunk. De ez egy olyan pálya, ahol néhány futammal ezelőtt még nem teljesítettünk volna jól a gyors, lendületes kanyarok miatt.”

Reklám

“Úgy tűnik, hogy a frissítéssel az autó boldogabb lett ezeken a területeken, és jól működik. Irányítástechnikailag [és] ez nagyon jó jel.”

“Ami a versenyeredményt és a kizárást illeti, a beállítások megválasztása egy sprint hétvégén mindig kihívást jelent egy mindössze egyórás szabadedzéssel – és még inkább egy olyan göröngyös pályán, mint a COTA, és egy új fejlesztést futtatva.”

“Végső soron mindez nem számít; mások ott jártak el helyesen, ahol mi rosszul, és a szabályok nem engednek mozgásteret. Fel kell vennünk a kesztyűt, tanulnunk kell, és erősebben kell visszatérnünk a következő hétvégén.”

Eközben Hamilton ragaszkodott ahhoz, hogy a DSQ miatt érzett csalódottsága nem veszi el a kedvét az egyébként pozitív hétvégétől.

“Úgy jöttem ide, hogy keményen harcolni [fogok], remekül éreztem magam, és nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel” – mondta.

Reklám

“Összességében ma mégsem teljesítettünk optimálisan.”

“Jó volt a tempónk, és remekül éreztem magam az autóban. Nehéz volt versenyezni a körülöttem lévőkkel, mivel nagyon gyorsak voltak, de sok mindennel elégedettek lehetünk. Pozitívan érzem magam, hiszen haladunk előre, még akkor is, ha visszagondolva talán nyerhettünk volna ma.”

“Természetesen csalódás, hogy a futam után kizártak, de ez nem von le semmit abból a fejlődésből, amit ezen a hétvégén elértünk” – zárta a hétszeres világbajnok.

Az FIA kizárta Lewis Hamiltont és Charles Leclerc-et az Amerikai Nagydíjról

Reklám

Releváns cikkek