Quantcast
Legfrissebb híreink
Bearman: Piastri megmutatta, hogy magántesztekkel lehet a legjobban felkészülni az F1-re
AUTODROMO HERMANOS RODRIGUEZ, MEXICO - OCTOBER 26: Oliver Bearman, Haas F1 Team during the Mexico City GP at Autodromo Hermanos Rodriguez on Thursday October 26, 2023 in Mexico City, Mexico. (Photo by Andy Hone / LAT Images)
Fotó: LAT Images / Haas F1 Team
F2-F3

Bearman: Piastri megmutatta, hogy magántesztekkel lehet a legjobban felkészülni az F1-re

Oliver Bearman jövőre várhatóan a második szezonját tölti majd az F2-ben, de szerinte több Forma-1-es tesztelés lenne az ideális módja annak, hogy bekerüljön a szériába.

A Ferrari junior pilótája hatodik lett az első F2-es szezonjában, amiben négy futamot nyert és háromszor szerezte meg a pole pozíciót. Októberben debütált az F1-es teszten a Ferrari fioranói tesztpályáján egy 2021-es autóval, majd a Ferrari partnere, a Haas felkérte, hogy vezessen szabadedzéseken a Mexikói és Abu-Dhabi Nagydíjakon.

Így nyilatkozott a Mexikói Nagydíj szabadedzése után.

“Nagyon ideges voltam az edzés előtt, még úgy is, hogy igyekeztem nem kimutatni. Nagyon boldog voltam, hogy megmutathattam, hogy közel lehetek ezekhez a srácokhoz. Talán ez volt a legnagyobb tanulság. De természetesen az is jó, hogy megtanultam a pályát és az autót, valamint azt, hogy a srácok a Haasnál hogyan dolgoznak.”

Az Abu-Dhabi Nagydíj edzése után Bearman azt mondta, hogy “nagyon boldog”, és még jobban meg van győződve arról, hogy van Forma-1-es jövője.

“Az edzés célja pontosan ugyanaz volt, mint Mexikóban: visszahozni az autót és bővíteni a tudásomat. És pontosan ezt tettem. Megdupláztam a az F1-es autóban töltött kilométereim számát, többé-kevésbé. Nagyon pozitív edzés volt. Úgy éreztem, sokkal hamarabb gyorsultam fel, egyszerűbben éreztem magam kényelmesen az autóban. Szóval ez csak egy pozitív nap volt.”

Reklám

Bearman meg van győződve arról, hogy 2025-re már készen áll az F1-be, ha lehetőséget kap. “Tudom, hogy megvan, ami kell. A felkészülés fontos lenne, és először is jó munkát kell végeznem az F2-ben. Ez az első lépés. De nincs kétségem afelől, hogy ha hívnak, készen állok az indulásra.”

Szerinte Oscar Piastri a jó példa, aki egy évet tesztelt az Alpine-nál, mielőtt sikeresen debütált a McLarennél, ami azt mutatja, hogy többet gyakorolni egy F1-es autóban, és hogy ez a legjobb módja a F1-es debütálásra való felkészülésnek.

“Ő megmutatta, hogy a felkészülés nagyon fontos. Ha egyszer csatlakozol az F1-be, olyan srácokkal kell szembenézned, akiknek sok futam van a hátuk mögörr, és újoncként bekerülni nehéz feladat. Nagyon fontos lesz, hogy mielőtt elkezdek egy F1-es szezont, igazán felkészült legyek.”

Az F2 bajnoka Theo Pourchaire, az F1 helyett a Super Formulában folytatja 2024-ben

Reklám

Releváns cikkek