Quantcast
Legfrissebb híreink
Horner: Max boldog a csapatban
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Horner: Max boldog a csapatban

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke mindenkit biztosított arról, hogy Verstappen nem fogja követni Adrian Neweyt, és a csapat sem omlik össze a mérnök távozásától.

A Miami Nagydíj előtti napokban jelentették be, hogy Newey 2025 első negyedévében elhagyja a Red Bull Racing kötelékét, ami véget vet a legendás tervező és a csapat közel 20 éves együttműködésének is.

Christian Horner nemrég több pletykát is eloszlatott, ami keringett a médiában.

“Minden héten beszámolnak ezekről a pletykákról, de ő még mindig itt van. Nézd, Max nagyon boldog a csapatban, csodálatos mérnökcsoport van körülötte, remek autója van, a rajtrács legjobb autójában van, és élete legjobb formájában vezet.”

Horner, Newey, Max Verstappen, Helmut Marko, Red Bull
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Getty Images / Red Bull Content Pool

„Nem a szerződésekről van szó, hanem arról, hogy elégedettek legyünk, és úgy gondolom, hogy ez minden versenyzőre vonatkozik. Ez megvan benne, az a dinamika van körülötte, és azt hiszem, amit látsz, az egy olyan versenyző, aki jól érzi magát ebben a környezetben.”

Horner válaszolt arra a kérdésre is, hogy Verstappennek van-e olyan kilépési záradéka, mint Neweynak: “Nem. Úgy értem, Max szerződése nyilvánvalóan mindig bizalmas marad, de nincsenek olyan záradékok, amelyek Adriant bármilyen módon Maxhez kötnék.”

„Jó kapcsolatot ápoltak az évek során, akárcsak a korábbi pilótáink, de Max is megérti, hogy erre a helyzetre is van tervünk, és a csapat szerkezete nem fog változni Adrian kilépésétől.”

„Adrian szerepe egyedülálló volt. Adrian egyedülálló. Rajztáblára rajzolt, és a működése teljesen egyedi volt. Senki sem jelentett neki, szabad szellem volt a szervezeten belül.”

“A szervezet pontosan olyan marad, amilyen volt. Erős és stabil, és hálásak vagyunk az időért és a tudásért, amit tőle kaptunk.”

Ford: Adrian Newey távozása után is változatlan marad a kapcsolat a Red Bullal

Releváns cikkek