Quantcast
Legfrissebb híreink
Button: Trükkös lesz a Leclerc-Hamilton kapcsolat a Ferrarinál
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Button: Trükkös lesz a Leclerc-Hamilton kapcsolat a Ferrarinál

Jenson Button kíváncsian várja, hogy hogyan fog Lewis Hamilton a Ferrari környezetéhez alkalmazkodni a következő szezonban, bár nem számít arra, hogy egykori McLaren-csapattársának problémái lesznek leendő csapattársával, Charles Leclerc-rel.

A Forma-1 rajongóit, sőt az egész versenyzői közösséget meglepte a 2024-es szezon kezdete előtt Hamilton döntése, miszerint az év végén elhagyja a Mercedest, és a Ferrarihoz igazol 2025-re.

A szenzációs lépés, amelyet a brackley-i alakulatnál kötött szerződésében szereplő feloldási záradék tett lehetővé, jelentős változást jelent a hétszeres világbajnok számára.

A Mercedesnél Hamilton egy olyan csapatban fejlődhetett, amelyet aprólékosan körülötte alakítottak ki, és folyamatosan versenyben volt a bajnoki címekért.

Button azonban megjegyzi, hogy a Scuderia másképp működik, hiszen a csapatsiker az olasz alakulat számára a legfontosabb.

A 2009 világbajnoka ezért kíváncsi arra, hogy a vitathatatlan első számú pilótához szokott Hamilton hogyan fog alkalmazkodni egy együttműködőbb környezethez, ahol minden a Ferrariról szól.

“Azt hiszem, ha ez a fajta hét-nyolc évvel ezelőtti Lewis lenne, akkor ez egy trükkös kapcsolat lesz” – nyilatkozta Button a Sky F1 legutóbbi podcastjában.

“De most annyira nyugodtnak tűnik önmagában, és nem, nem hiszem, hogy egyáltalán lesznek problémáik, mint csapattársaknak. Nem több, mint amennyire Carlosnak [Sainz] és Charlesnak most.”

“Hogy szerintem jól fognak-e együtt dolgozni? Igen. Úgy gondolom, hogy Charles pozitívumai – ismeri a csapatot, beszél olaszul – ha akarja, nagyon-nagyon megnehezítheti Lewis és a csapat dolgát, a légkört.”

“És mondhatod, hogy ‘Nos, ez nem sportszerű’, de ez a versenyzés része, és Nico Rosberg is ezt fogja mondani neked.”

“Arról szól, hogy a csapat embereit magad mögé állítsd, így ez erőt ad neked, és erőt vesz el a csapattársadtól. De Lewis elég régóta van már a pályán ahhoz, hogy megértse a helyzetet, és nagyon-nagyon várom már ezt a csapattársak közötti küzdelmet.”

Vajon Hamilton zökkenőmentesen beilleszkedik majd ebbe a csapat-első kultúrába? Meg tudja-e őrizni bajnoki összpontosítását, miközben esetleg megosztja a reflektorfényt Leclerc-kel?

Ezekre a kérdésekre vár választ Button és az egész Forma-1-es világ a következő, 2025-ös szezonban.

“Nyilvánvaló, hogy együtt dolgoznak, ők a Ferrari. Minden a Ferrariról szól. Ez az egy dolog a Ferrarival” – folytatta a 15-szörös nagydíjgyőztes.

“Minden más csapatnál mondhatod azt, hogy ‘Igen, a versenyző saját magáért áll ki’, és a csapat nyilvánvalóan. De a Ferrarinál mindenki a Ferrarinak dolgozik. Minden arról szól, hogy a Ferrari megnyerje a világbajnokságot.”

“Ez egy másfajta versenyzés, határozottan, egy olyan valaki számára, mint Lewis, aki egy ekkora sztár ebben a sportban. Hirtelen úgymond a Ferrarinak dolgozik, hogy megnyerje a bajnokságot.”

“Szóval alig várom, hogy lássam az ottani dinamikát, és ez nagyon izgalmas lesz jövőre.”

Imolában érkezik a Mercedes-frissítés második fele

Releváns cikkek