Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Mansell váltja Chovanec-et a Charouz-nál, az F3-asok mezőnyében
F2-F3

Mansell váltja Chovanec-et a Charouz-nál, az F3-asok mezőnyében

A Euroformula győztes, Christian Mansell egy lépést előre téve, a Charouz Racing System-mel fog versenyezni, a következő két versenyen, ezzel váltva Zdnek Chovanec-ket, a The Checkered Flag értesülései alapján.

Az Ausztrál, 2021-ben harmadikként végzett a Brit F3-asok bajnokságában a Carlinnal, ahol a Brands Hatch-i, és a Spa-Francorchamps-i pályákon sikerült bezsebelni a győzelmeket. Ezzel pedig, idén a Euroformula 2022-es mezőnyébe lépett feljebb a Cryptotower Racing Team-mel.
A szezon kezdete óta három versenyt sikerült megnyernie, beleszámolva a pár héttel ezelőttit is, amikor a GT Open alkalmával a Hungaroringre látogattak.
Per pillanat a második helyen áll a bajnokságban, a csakugyan F3-as debütálást tervező Oliver Goethe mögött. Így pedig, az Ardenneki versenypálya győzteseként fog visszatérni a helyszínre, ezúttal a F3 mezőnyével, a nyári szünet után.

293599438 413710474041535 3195710267871721357 n | Rajtvonal Magazin
71 – Christian Mansell – Fotó: Rába Ármin, instagram: raba_armin

“Ez egy fantasztikus lehetőség számomra, hogy szembeszálljak egy hihetetlenül tehetséges mezőnnyel, és hogy nevet szerezzek magamnak a Formula 1 hétvégéi során.” – mondta Mansell.

A félreértések elkerülése végett, Christian Mansell nem áll semmilyen rokoni kapcsolatban az egyszeres, és 31 futam győzelemmel rendelkező Nigel Mansell-lel. Viszont, azért a nevükből kifolyólag egy dologban osztoznak, ami pedig a 4-es kanyar kijárat neve, mely az idősebbik Mansell-nek köszönhetően híresült az idők során.

“Most fogom kipróbálni az autót először, így rengeteg mindent kell majd még megtanulnom, de mind a két pályát szeretem [Hungaroring, Spa-Francorchamps], szóval képes leszek velük megütni a talajt. Nagyon izgatott vagyok, és alig várom, hogy elkezdődjön a hétvége Magyarországon.” – zárta szavait Christian Mansell.

Borítókép: Instagram, @christian.mansell

Releváns cikkek