Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Az F2 bajnoka Theo Pourchaire, az F1 helyett a Super Formulában folytatja 2024-ben
Fotó: Alfa Romeo F1 Team Stake
F2-F3

Az F2 bajnoka Theo Pourchaire, az F1 helyett a Super Formulában folytatja 2024-ben

A Formula 2 bajnok Theo Pourchaire jövőre a Super Formula-ban fog versenyezni a Toyota által hajtott Team Impul csapatnál.

A Sauber juniorja egy Forma-1-es ülést szeretett volna megszerezni 2024-r. De ahelyett hogy ülést kapott volna, inkább meghosszabbították a tartalékversenyzői szerződését, így máshol keresett teljes éves ülést az ifjú versenyző.

A múlt héten a szezon utáni hivatalos tesztelésen, Szuzukában kapott először ízelítőt a japán együléses top sorozatból, és utána egyértelműen kijelentette, hogy ebben a sorozatban szeretne versenyezni. Most már ő az egyik a két újonc közül, akikről megerősítették, hogy 2024-ben csatlakoznak a rajtrácshoz, a másik az F2-es rivális és a Red Bull junior Ayumu Iwasa.

Pourchaire három teljes szezont töltött az F2-ben. Miután a 2020-as szezon utolsó négy futamán indult, két futamot nyert, a következő évben pedig ötödik lett a bajnokságban. Tavaly három győzelemmel a második helyre javított a tabellán, az idei szezonban pedig csak egy futamot nyert a bajnoki címhez vezető úton.

Pourchaire ezt megelőzően futamgyőztes volt a francia Formula 4-ben, megnyerte a német ADAC F4 bajnoki címet és második lett a FIA Formula 3 bajnokságában.

A többi pilóta, aki az F2-ből a Super Formulába vette az irányt, majd az F1-es rajtrácsra, azok Pierre Gasly, aki 2016-ban a GP2 bajnoka volt, és fél pont híján 2017-ben az Super Formula bajnoka lett, valamint Liam Lawson, aki tavaly harmadik volt az F2-ben, és 2023-ban a japán bajnokság második helyezettje.

Pourchaire nem csak arra alapozza reményeit, hogy 2025-ben a Forma-1-es rajtrácsra kerüljön, hogy erős újonc évet fusson a versenyképes japán sorozatban, hanem arra is, hogy 2024 végén több jelenlegi Forma-1-es pilótának szűnik meg a szerződése, mint amennyi az idei év végén volt.

Horner Pérezről: Tudja, hogy fontos év jön

Releváns cikkek