Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Wolff: Antonellit egy tökfilkó ütötte ki, miután a győzelmével megmutatta, hogy van benne potenciál
Fotó: Mercedes AMG Petronas
F2-F3

Wolff: Antonellit egy tökfilkó ütötte ki, miután a győzelmével megmutatta, hogy van benne potenciál

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke megvédte a junior pilótát, Andrea Kimi Antonellit az ütközés miatt, amely miatt kiesett az első futamon, miután áttörést jelentő győzelmet aratott a Forma-2-ben.

Antonelli a csapatánál fontolóra veszik, hogy jövőre a Forma-1-be kerüljön, mivel Lewis Hamilton utódját keresik. A 17 éves versenyző vasárnap a Mercedes garázsából nézte végig, ahogy Hamilton véget vetett két és fél éves győzelmi katlanjának.

“Volt ez a pillanat, amikor a Brit Nagydíjon a legnagyobb brit versenyzőt látod, amint velünk együtt kijelentkezik, és a garázsban ott volt ez a fiatal olasz, akinek még jogosítványa sincs, aki nézte ezt a jelenetet, és fogadok, hogy arra gondolt, hogy ‘egy nap én is az akarok lenni'” – mondta Wolff.

Dicsérte Antonelli győzelmét a szombati sprintfutamban, amelyet erősen vizes körülmények között rendeztek meg, és egy szakaszon piros zászlóval kellett leintetni a pályán lévő vízmennyiség miatt.

Antonelli 8,6 másodperccel megelőzve Zane Maloney-t, a részlegesen fordított rajtrácsos futamon a kockás zászló előtt elsőként intették le.

“Látva őt szombaton, ahogy átment a vízen, időnként két másodperccel gyorsabban, mint mindenki más, láthattad, hogy milyen tehetséges, milyen képességekkel és potenciállal rendelkezik ez a fiatal srác” – mondta Wolff.

“A futam megnyerése szerintem nagy terhet vett le a válláról.”

Antonellit azonban már a főfutam első körében kiütötte Kush Maini, akit megelőzött, miután két hellyel az Invicta versenyzője mögött indult a rajtrács közepéről.

“Ma DNF volt, de ez nem az ő hibája volt” – mondta Wolff.

“Susie [Wolff] mindig azt mondja, hogy ‘ha hülyékkel kvalifikálsz, hülyékkel versenyzel’.”

A stewardok Mainit tették felelőssé az ütközésért, aki megjegyezte, hogy fékprobléma miatt ütközött neki a fiatal olasznak, majd bocsánatot kért Antonellitől.

“A stewardok megállapították, hogy a kilences autó [Maini] teljes mértékben hibás a négyes autóval [Antonelli] történt ütközésért, ezért 10 másodperces időbüntetést és két büntetőpontot szabtak ki” – döntötték.

Ezek voltak Maini első büntetőpontjai a szezonban.

A Mercedes megfejtette Lewis Hamilton győzelmének a titkát

Releváns cikkek