2021 után idén is Max Verstappen indul az első helyről Zandvoortban. Mögüle Charles Leclerc és Carlos Sainz fog indulni.

idomero | Rajtvonal Magazin
forrás: F1 Twitter

A Q1-ben Verstappen első köre már a hétvége addigi legjobbja volt, ezzel jelezvén, hogy a mostani hétvégén is elemében van a holland. Mikor Cunoda visszament a boxba, Lando Norrist ráengedték, és nem sokon múlott, hogy összemenjenek. Ezért Norris valószínűleg bünetetést fog kapni. Ez után sokakat meglepve Cunoda nem csak továbbjutott a Q1-ből, de negyedik helyezést ért el a szakaszban, rögtön Lewis Hamilton mögött.

SI202209030250 news | Rajtvonal Magazin
forrás: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Épp, hogy elkezdődött a Q2, piros zászlót kezdtek el lengetni, ugyanis egy szurkoló füstgránátot dobott a pályára, meg néhány galamb mászkált az egyik kanyarban. A piros zászlós szakasz után Albon kezdte meg a köröket, de sajnos nem tudott tovább jutni. Cunoda után következő meglepetés az Aston Martinok tempója volt, aminek köze lehet a néhány verseny óta új hátsó szárnyukhoz. Vettel egy hiba miatt a Q3-ban maradt, de Stroll bejutott a top 10-be.

stroll | Rajtvonal Magazin
forrás: Aston Martin Twitter

A Q3-ban úgy tűnt Lewis Hamiltonnak van esélye megszerezni a polet, de egyik Mercedes sem tudta befejezni az utolsó gyorskörét, mert Pérez megpördült a 14. kanyarban és sárga zászlót lengettek. Végül Max Verstappené lett a leggyorsabb kör, mindössze 0,021 másodperccel Leclerc előtt. Ez kedvezőbb esélyeket ad a hollandnak vasárnapra, de még így is nagy veszélyt jelent a két Ferrari mögötte.

Borítókép: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Reklám