A második “újkori” Holland Nagydíjat is Max Verstappen nyerte meg, annak ellenére, hogy többször is kockáztattak. Ezzel 103 pontra nőtt a holland pilóta előnye, és egyre biztosabb a második világbajnoki címe.

SI202209040450 news | Rajtvonal Magazin
forrás: Dan Mullan/Getty Images/Red Bull Content Pool

Annak ellenére, hogy Charles Leclerc jól kapta el a rajtot, nem tudta megelőzni Verstappent. Mögöttük Carlos Sainz és Lewis Hamilton csatázott, és egyszer össze is értek picit. Kevin Magnussen a 18. helyről indulva, szépen egerészte fel magát, de a 2. kanyar után megcsúszott és a sóderágyon keresztülcsúszva, nekiment a falnak. Szerencsére tovább tudott jönni és 15. lett.

A 15. körben kihívták Sainzot kerékcserére, de a négyből csak három kerék volt előkészítve. A spanyolnak kicsivel több mint 12 másodpercet kellett várnia arra, hogy feltegyék a bal hátsó gumiját. mindezek közben, az egyik szerelő az út közepén hagyott egy kerékkulcsot, amit Sergio Pérez a boxkiállása során kilapított.

A 44. körben Cunoda megállt a pálya szélén, mert úgy érezte, az egyik kerék nincs rendesen rögzítve, de a mérnöke mondta neki, hogy a menjen tovább, a kerekek stabilak. Ám Cunoda ekkorra már kikötötte magát, hogy kiszállhasson az autóból és ezért ki kellett mennie a boxba, hogy bekössék. Miután bekötötték, visszament a pályára, de újra félre kellett állnia, – ezúttal végleg – mert valami mégse volt 100%-os az autójában. A 48. körben virtuális biztonsági autós fázis vette kezdetét.

SI202209040486 news | Rajtvonal Magazin
forrás: Peter Fox/Getty Images/Red Bull Content Pool

Az újraindítás után nem sokkal Valtteri Bottas autója is megállt, közvetlen a célegyenes végén, ezért beküldték a biztonsági autót. Sokan gumit cseréltek, köztük Verstappen is, viszont Hamiltont inkább kint tartották, így a brit pilóta indíthatta újra a mezőnyt. Még a kerékcserék alatt Sainzot veszélyesen engedték ki Alonso előtt, 5 másodperces büntetést kapott.

A 60. kör végén kiment a biztonsági autó, Hamilton újraindította a versenyt. Max Verstappent egy kört sem várt, rögtön az első kanyarban megelőzte Hamiltont. A hollandot követte George Russell és Charles Leclerc is, akiknek szintén gumielőnyük volt a brittel szemben.

Reklám

A futamot Max Verstappen nyerte meg, Carlos Sainzot pedig a büntetése miatt a 8. helyre sorolták vissza.

Fb0c9WZX0AEXxrF | Rajtvonal Magazin

borítókép: Dan Mullan/Getty Images/Red Bull Content Pool