Elsősorban jó sok szerencse.🍀

Max Verstappen idén már 11 versenyt megnyert a 16-ból és ezzel jókora előnye lett a világbajnokságban, egészen pontosan 116 pont a különbség közte és Charles Leclerc között. Ilyen dominanciával már nem csak az valószínű, hogy Verstappen lesz a világbajnok, hanem, hogy erre nem kell az utolsó versenyig várnunk. Nem lehetetlen, viszont sok mindennek össze kell jönnie ahhoz, hogy már jövő héten kétszeres világbajnok legyen a holland. Nézzük meg, hogy mik ezek!

vervbw2 | Rajtvonal Magazin
Forrás: Mark Thompson/Getty Images/RedBull Content Pool

Mivel Szingapúr után még 138 pontot lehet szerezni maximum, Verstappennek 22 ponttal kell többet szereznie a városi pályán Leclercnél, 13 ponttal Péreznél és 6 ponttal Russellnél, hogy megszüntesse a matematikai esélyét annak, hogy valaki megelőzi a világbajnoki tabellán. Három lehetősége van a hollandnak:

  1. Megnyeri a versenyt, övé a leggyorsabb kör, Leclerc nyolcadikként vagy hátrébb végez, Pérez pedig negyedikként vagy hátrébb.
  2. Megnyeri a versenyt, nem a leggyorsabb, viszont Leclerc kilencedik vagy rosszabb, Pérez pedig negyedik vagy rosszabb.
  3. Megnyeri a versenyt, nem a leggyorsabb, viszont Leclerc kilencedik vagy rosszabb, Pérez megszerzi a leggyorsabb kört, viszont ötödikként fut be vagy hátrébb.

Ha megszakad Verstappen 5 versenyes győzelmi szériája vagy a mezőny nem teljesíti a futam 75%-át – ebben az esetben csak fél pontok járnak – biztosan nem lesz világbajnok Szingapúrban. Arra viszont még nincs meg az esély, hogy csapata behúzza a konstruktőri bajnoki címet a hétvégén, mert még 235 pontot szerezhetnek a csapatok Szingapúr után.

 

Borítókép: Peter Fox/Getty Images/Red Bull Content Pool

Reklám