Sergio Pérezt nem ingatta meg a hatalmas nyomás, amit Charles Leclerc tett rá és megszerezte élete 4. futamgyőzelmét. 5 alkalommal volt valamilyen versenymegszakítás.

PEREZ SZINGAPUR | Rajtvonal Magazin

 

Remekül kapta el a rajtot Pérez, ellenben a poleból induló Leclercel. Az első kanyarban már a mexikói pilóta fordulhatott be elsőként és utána már nem engedte ki a kezéből a győzelmet. Csapattársának, Max Verstappennek beragadt a váltója a rajtnál, ezzel 4 pozíciót vesztett és sok idő kellett neki, hogy visszaszerezze az eredeti helyét. Ricciardo és Vettel is nagyon jót rajtolt, előbbi 4, utóbbi 5 helyet javított az első két körben. Végül mindkét pilóta pontszerző helyen végzett.

A 7. körben Latifi hibájából kiesett Zhou Guanyu és a kanadai is, ezért beküldték a biztonsági autót. A 21. körben Alonsonak motorprobléma miatt meg kellett állnia a pálya szélén, ezért virtuális biztonsági autós fázis kezdődött, de csak néhány körig tartott. Ám a zöld zászló sem tartott sokáig, ugyanis Alex Albon falba tette az autóját és el kellett takarítani a törmelékeket a pályáról. 2 körrel később Esteban Oconnak is leállt a kocsija a pályán, ezzel újabb VSC fázis kezdődött. A 36. körben Yuki Tsunoda is elmérte a féktávot és összetörte az autóját, bejött a safety car és az ötödik megszakítás is elkezdődött.

SI202210020214 news | Rajtvonal Magazin
Forrás: Clive Mason/Getty Images/Red Bull Content Pool

Közben eljött az a pont, ami már többször is megtörtént Szingapúrban. Nem maradt elég idő a verseny befejezéséhez. Mivel a versenytáv teljesítésére 2 órájuk van a versenyzőknek, a sok megszakítás miatt nem tudták volna befejezni időben a távot és elindult az ilyenkor szokásos visszaszámlálás. Az újraindítás után Verstappen Norrist támadta, de a vizes íven nem tudta lefékezni az autót és kiment a bukótérbe – ezzel 4 pozíciót vesztett.

SI202210020380 news | Rajtvonal Magazin
Forrás: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

George Russell a leintés előtt 31 perccel összeért Schumacherrel és jobb hátsó defektet kapott. Ezzel minden esélyét elvesztette a pontszerzésre. Az utolsó fél órában Leclerc rengeteg körön át nyomás alatt tartotta Pérezt, de egyszer elfékezte magát a monacói és onnantól nem tudott újra DRS távolságba kerülni.

Reklám
SI202210020456 news | Rajtvonal Magazin
Forrás: Clive Rose/Getty Images/Red Bull Content Pool

Végül a 2 óra letelte után leintették Sergio Pérezt, akinek még nem biztos a győzelme, mert vizsgálat folyik ellene. Az utolsó újraindításnál elvileg túlságosan lemaradt a biztonsági autótól.

Frissítés: 5 másodperces büntetést kapott Pérez, megtarthatja a győzelmet.

Végeredmény:

FeFSENFWAAUyRLo | Rajtvonal Magazin
Forrás: F1 Twitter

 

Borítókép: Clive Rose/Getty Images/Red Bull Content Pool

Reklám