A szezon legszorosabb időmérőjét láthattuk Suzukában. Max Verstappent és Charles Leclerct mindössze 0,010 másodperc választja el.

SI202210080212 news | Rajtvonal Magazin
Forrás: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Még el sem kezdődött az időmérő, már megkaptuk a nap bejelentéseit, ugyanis két leigazolás is történt.
A Q1 folyamán nem sok izgalmat láthattunk a pályán. Alexander Albonnak nem sokkal a vége előtt elvették az idejét, így csak egy próbálkozása maradt bejutni a Q2-be, amit nem tudott kihasználni. Kiesett a Q1-ben Alex Albon, Pierre Gasly, Valtteri Bottas, Kevin Magnussen, Lance Stroll és Nicholas Latifi.

A Q2 meglepetései talán az Alpineok voltak, akik másodiknak és negyediknek végeztek – persze ez még nem a végleges eredmény. Sajnos a hazai nagydíját futó Yuki Tsunoda nem tudott elég jó időt menni, csak a 13. helyet tudta megszerezni. Kiesett még Daniel Ricciardo, Valtteri Bottas, Zhou Guanyu és Mick Schumacher.

Az időmérő harmadik szakaszában majdnem egy hatalmas balesetnek lehettünk szemtanúi. Lando Norris és Max Verstappen is a melegítő köreiket teljesítették. Norris épp meg akarta előzni a hollandot, aki pedig melegítette a gumijait. A melegítés közben azonban megingott Verstappen autója, ezzel becsúszva a McLarenes elé. Norrisnak szerencsére helyén voltak a reflexei és elkerülte a balesetet – igaz ehhez le kellett mennie a pályáról. Az esetet a bírók az időmérő után fogják kivizsgálni.

Sebastian Vettel miután elfogytak a friss gumijai, megköszönte a csapatnak ezt az időmérőt és megjegyezte, hogy ez a pálya sokkal jobb az összes többinél, ezután japánul is köszönetet nyilvánított.

Az utolsó néhány percben szoros csata alakult ki a Red Bullos és a Ferraris versenyzők között. Max Verstappen futotta meg a leggyorsabb kört, mindössze 10 ezredmásodperccel mögötte ért be Charles Leclerc, utánuk Carlos Sainz és Sergio Pérez következett.

Reklám
FeiAofoXgAAQUnt | Rajtvonal Magazin
Forrás: F1 Twitter

 

 

 

Borítókép: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool