Egy várakozásokat alulmúló időmérő után Max Verstappen indulhat az első rajtkockából vasárnap. Mögüle kezdhet csapattársa, utána a két Ferrari. A Mercedes az eddigi várakozásokhoz képest alulteljesített.

Fh7D1dXWQAAkhGj | Rajtvonal Magazin
Forrás: Mercedes F1 Team Twitter

A Q1 -ben már kezdett körvonalazódni a hétvége erősorrendje. A Red Bull minden téren erős volt, a Ferrari és a Mercedes kevésbé. Az időmérő meglepetése Sebastian Vettel volt. Az utolsó versenyhétvégéjét teljesítő német 9. lett, csapattársa csak 14. A múltheti kvalifikáció sztárja, Kevin Magnussen nem teljesített jól, csak a 16. helyet tudta megszerezni, míg a kikosarazott csapattársa, Mick Schumacher 12. lett.

A világbajnoksági helyért harcoló Alpine és McLaren viszonylag egységesen teljesített. Mindkét csapatnak 1-1 autójuk jutott a Q2-ig, 1-1 pedig a Q3-ig. Nagy valószínűséggel az Alpine fog előbb végezni a konstruktőri versenyben, ugyanis 19 pont előnye van a McLarennel szemben, amit csak hatalmas szerencsével tudna behozni a papaya színű istálló.

Az egyéni bajnokság legérdekesebb csatája Sergio Pérez és Charles között bontakozik ki. Mindketten 290 ponttal vannak a második helyen, tehát aki előbb végez, azé az ezüstérem a világbajnokságban. Úgy tűnik ezen a hétvégén is a Red Bull az erősebb, de nagy esély van a harcra, ugyanis egymás mögül indul a két versenyző, Pérez vezetésével.

A szabadedzéseken úgy tűnt, a Mercedesnek még van esélye a konstruktőri világbajnokság második helyére, ám az időmérő kiábrándítóan sikerült számukra. A pálya hőmérsékletének csökkenése nem kedvezett az ezüst nyilaknak, így csak a harmadik sort szerezték meg a Red Bull és a Ferrari mögött. Köztük és a Ferrari között szintén 19 pont különbség van.

A holnapi rajtsorrend:

Reklám
Fh77G18WYAAVpfx | Rajtvonal Magazin
Forrás: F1 Twitter

 

 

 

Borítókép: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool