Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
2016, Osztrák Nagydíj – A történelem megismételte önmagát
Fotó: Pirelli
Paddock Pass

2016, Osztrák Nagydíj – A történelem megismételte önmagát

A múlt héten vasárnap rendezett Osztrák Nagydíjon az élen haladó Max Verstappen és Lando Norris összeütközött egymással, és elbukták mind a ketten a futamgyőzelmet. De volt hasonló eset Ausztriában 8 évvel ezelőtt, 2016-ban!

A 2016-os évad sok idegeskedést okozott a Mercedes csapatfőnökének, Toto Wolffnak. Nico Rosberg és Lewis Hamilton nem túl kollegiális módon harcoltak a világbajnoki címért egymás között. A Spanyol Nagydíjon történt ütközés, amikor a csapattársak a vezetésért folytatott harc során kilökték egymást a versenyből, a Forma-1 történetének emlékezetes pillanatává vált.

Mindössze négy versennyel később újra összeütköztek, de ezúttal csak az utolsó körben: a jelentősen gyorsabb Hamilton megtámadta Rosberget, aki túl keményen védekezett, és az ütközés következtében elvesztette az első szárnyát. Míg Hamilton megszerezte a győzelmet, az év végén világbajnokká koronázott Rosberg még a dobogóról is lecsúszott, a negyedik helyen végzett Max Verstappen (Red Bull) és Kimi Räikkönen (Ferrari) mögött. És ráadásul a versenybírák őt ítélték meg vétkesnek a baleset miatt, és 10 másodperces büntetést kapott, de ez nem volt befolyással a futamon elért negyedik helyezésére.

Lewis Hamilton, Osztrák Nagydíj
Fotó: Pirelli

Hamilton és Rosberg ütközéséről a videó IDE, vagy a képre kattintva megtekinthető!

Kepernyokep 2024 07 01 110702 | Rajtvonal Magazin

Toto Wolff ezt követően beavatkozásra kényszerült, és megakadályozta a túl kemény párharcokat: “Meg kell vizsgálnunk a lehetőségeket, és az egyik az, hogy egy bizonyos ponttól kezdve a verseny során befagyasztjuk a sorrendet. Hányingerem van, mert szeretem őket versenyezni látni, de ha ez nem megy ütközések nélkül, akkor ezek a következmények.”

Stella: Az összecsapás azt mutatja, hogy a stewardok túl puhányak voltak a Verstappen-Hamilton incidensekkel kapcsolatban

Releváns cikkek