Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Megnyílt a FlashKart gokartpálya Kispesten – Galéria
Fotó: Rába Ármin / Rajtvonal Magazin
Szórakozás

Megnyílt a FlashKart gokartpálya Kispesten – Galéria

Január 20-án megnyílt Budapest legújabb beltéri gokartpályája, a FlashKart KÖKI. A megnyitóra a Rajtvonal Magazint is meghívták és egy rövid interjút is adott nekünk a hely tulajdonosa.

 

A FlashKart gokartpálya 250m hosszú és 6,5-7 méter széles. Több, mint 1,5 km (!) maszkolószalagot használtak a felfestések elkészítéséhez. A versenygokartok elektromosak és 50 km/h a végsebességük a pályán. Életkor helyett méretben korlátozzák a gokartok hozzáférhetőségét. 125-200 cm között használhatóak a felnőtt gokartok, alatta csak a gyerek verziók.

A megnyitó nagyon jó hangulatban telt. Az ünnepélyes szalagátvágás és a kötelező fotózkodások után kezdődhettek a versenyek. Mindenki egy futamot mehetett, ami körülbelül 7 perc. A futamok közben beszélgettünk egy kicsit a hely tulajdonosával, Kruzics Ádámmal. Elmondta, hogy az eddigi tapasztalatok alapján mindenkinek nagyon tetszik a pálya és nagyon élvezetes futamok voltak rajta. A pályát mindössze 2,5 hónap alatt építették fel. Kruzics szerint abban más a FlashKart, hogy a többi pályához képest, ők adnak a minőségre, szerinte ez kuriózum Budapesten. A gokartokon amúgy van egy különleges “turbó” funkció, amivel több másodpercig megnövekszik a versenygépek végsebessége, így az egyenesben gyorsabbak lehetünk. Ez a funkció 30 másodperc alatt tölt vissza, vagyis kicsivel több, mint 1 kör kell hozzá.

Nekünk az a tapasztalatunk, hogy nem vagyunk érdekesek a komoly bajnokságoknak, mert elektromos gokartok vannak nálunk, emiatt hanyagolni szoktak minket. Mi magunk nem érezzük azt, hogy elkezdjünk szervezni házibajnokságot, de nyitottak vagyunk bármilyen megkeresésre. A Blaha Lujza téri FlashKartban voltak olyan felkérések, hogy jönnének benzines gokartokkal, de ezt el kellett utasítanunk.”- mondta arra a kérdésre, hogy lesznek-e saját szervezésű bajnokságaik.”

P1290134 | Rajtvonal Magazin
Kruzics Ádám – Fotó: Rába Ármin / Rajtvonal Magazin

A szerkesztőség véleménye a pályáról:

Bár kicsit rövid a pálya, nagyon élvezetes rajta a versenyzés. Több olyan kanyarkombináció is van, ami a jobb versenyzőkön is kifoghat. A pályán egy különleges tapadó réteg van, ami nagyon jól végzi a dolgát, kevés megcsúszást, kipördülést tapasztaltunk. A “turbó” funkció nagyon jó, meglepően nagy sebességre lehet szert tenni vele. Összességében ajánljuk a pályát, egyszer mindenképp megéri kipróbálni.

Releváns cikkek

1 megjegyzés

  1. Új munkatársakat keres a Rajtvonal Magazin!

    […] lehetőséged nyílik, hogy eljuss a különböző hazai autósport-rendezvényekre, mint például gokart pálya megnyitókra és egyéb más rallye […]

A hozzászólások lezárva.