Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
A Champions of the Future nyitó fordulójában rajtolt a hétvégén Gender Tamás Junior
Fotó: Gender Racing Team
Gokart

A Champions of the Future nyitó fordulójában rajtolt a hétvégén Gender Tamás Junior

A sebesség jó volt, s csak egy kis szerencse kellett volna, hogy a HMA Academy utánpótlási rendszerének fiatal sporttehetsége, Gender Tamás, az OKJ döntőjébe kerüljön.

A spanyolországi versenyhelyszínen 5 kontinens több mint 40 nemzetének közel 200 sportolója rajtolt. A magyar gokartos új gumikkal, a MAXXIS TIRES fejlesztésével rajtolt az OKJ kategóriában, ahol több, mint 100 gokartos versengett a jó eredményért.

 

Gender Tamás Junior, Gokart, Valencia, Gender Racing Team
Gender Tamás Junior – Fotó: Gender Racing Team

Az időmérőt csoportjában a TOP10-ben teljesítette, és az első három selejtező futamot is jó eredményekkel zárta. Jó tempót ment, nagyon kemény csatákat vívott, s egy TOP10-es és két TOP15-ös eredménnyel végzett a selejtezőkön, mely jó előjelnek ígérkezett az elődöntőre.

A B csoport 10. sorából rajtolva állt helyt sikerrel az elődöntő erős mezőnyében a Kartodromo Internacional Lucas Guerrero versenypályán, ahova jövő hétvégén az Európa-bajnokság első fordulójában tér vissza, már a versenypályát ismerő, rutinos versenyzőként.

A Hungarian Motorsport Academy utánpótlás nevelési rendszert a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. hozta létre és működteti.

Íme a 2024-es magyar gokart szezon menetrendje

Slide Up
x

Releváns cikkek