Quantcast
Legfrissebb híreink
Bronzérem az Euro Trophy-n
Fotók: ph24.it
Gokart

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

Mielőtt az Euro Trophy-ról beszélgetnénk menjünk vissza az időben kicsit.

Mesélnél az eddigi gokartos pályafutásodról?

2019 óta vagyok benne a versenygokartozás világában, ahol az első évem az év közepétől kezdődött Junior kategóriában, amely ennek az évnek a végig tartott. Ezután 2020-ban már Senior kategóriában versenyeztem, a Magyar Bajnokságot harmadik helyen zártam. A 2021-es évben is itt folytattam, és év végén második lettem.

A 2022-es év változást hozott, hiszen itt már DD2-es kategóriában indultam. Itt a Közep-Európa bajnokságban ötödik lettem, és a Magyar Bajnokságot második helyen zártam. 2023-ban is maradtam ennél a géposztálynál, ahol megnyertem a Magyar Bajnokságot!

Emelett a Közep-Európa zóna kupán dobogós helyezést értem el. Az idei évet is itt folytatom, amely eddig az új csapatomnál remekül kezdődött.

Szabo Bende Euro Trophy 7 | Rajtvonal Magazin
Fotók: ph24.it

2023-ban DD2 Magyar Bajnok voltál, ez által kijutottál a Rotax Max Challenge Grand Final-ra Bahrainban. Hogy szerepeltél ott, miként élted meg a Rotax Világbajnokságot?

A Grand Final minden gokartos álma, ami nem véletlen hiszen itt tényleg egy sztárnak érzi magát az ember. Emellett rátett az, hogy a Bahreini F1-es pálya szívében versenyeztünk nappal és sötétben is. A verseny a pályán is hihetetlen élmény volt, ahol a részeredményekért már büszke lehettem, hiszen nyertem szabadedzést, harmadik helyen végeztem az elődöntőben és a 72 legjobb versenyző közül tizenegyedik helyen végeztem, amely óriási eredmény volt és hihetetlen motivációt és önbizalmat adott az idei évhez.

ROTAX MAX Euro Trophy-n vettél részt az elmúlt hétvégén Genkben. Az előkelő harmadik helyen értél célba. Gratulálok hozzá! Megosztanád a portálolvasókkal az utolsó három nap történéseit az időmérőtől a jólsikerült Final-ig?

Először is köszönöm a gratulációt. Igen szinte hihetetlen az eredmény, amelyet sikerült elérni a hétvégén, amihez már a pénteki kvalifikáció is fontos volt. Arra nagyon jól ráteszteltünk és sikerült a 39 emberből 7. helyre időmérőzni.

A jól sikerült időmérő után az első selejtezőt 3. helyről kezdtem, ahonnan 2. helyen sikerült beérni, ami már csodálatos érzés volt. A második selejtezőn 4. helyen értem be, de 3 másodperc büntetést kaptam, amellyel 9. helyezést értem el.

A harmadik selejtező is nagyon jól sikerült és itt is 2. helyen értem be. Ezek az események magukba foglalták a pénteki és szombati napot. 

A vasárnap is nagyon jól kezdődött hiszen a bemelegítő edzést megnyertem, ezután pedig az elődöntőt 3. helyen zártam, amellyel 5. helyet sikerült megszereznem a rajtrácson a nagy döntőre. A finálé harmadik körében sikerült 4. helyre feljönnöm, ahonnan 1,5 másodperces hátrányból egy nagy hajrával az utolsó előtti körben egy mesteri előzéssel sikerült megszerezni a 3. helyet és ezzel dobogóra állni az Európa-Bajnokság első fordulóján egy mindenki által nagyon elismert és erősnek gondolt mezőnyben és talán a legnehezebb pályán Európában.

Ha újra rajtolhatnál, mi az amit másképp tennél, és miért?

Sosem szerettem volna sok versenyt máshogy csinálni életem során, de ez biztosan az a verseny volt, ahol semmit nem csinálnék másképp.

Kiknek és mit köszönhetsz?

Mindenféleképp először is a legnagyobb köszönetet a családomnak, és a mindig mellettem álló embereknek mondhatom, de innen is kiemelném apukámat, akivel már 4 éve közösen együtt dolgozunk minden hétvégén, és ez az eredmény most megmutatta, hogy beérett a sok belefektetett munka mindenki részéről. Emellett a csapatomnak, a KSB Racing Teamnek is hatalmas köszönettel tartozom. Ha ők nem végeznének ilyen profi munkát, akkor nem tarthatnék itt.

Köszönet a támogatóimnak is: AutoPoint Budapest, BájBox, Emese Autó Kft.

 

Releváns cikkek