Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Nagy Mátyás: Kezdenek az izmaim ráállni a Gokart vezetésre
Fotó: Hajóka SportFotó
Autósport

Nagy Mátyás: Kezdenek az izmaim ráállni a Gokart vezetésre

Túl van Nagy Mátyás az idei harmadik Gokart OB-n, ahol már igazi vetélytársra talált a kategóriájában.

Nagy Matyás rallyversenyzőként idén benevezett az Országos Gokartbajnokságba is. Kezdi beülni a kart ülést.

Kezdjük a beszélgetést a pénteki nappal. Ott jó kis esőáztatott aszfalton csapathattál a szabadezéseken. Hogy tetszett a vizes pálya?
Ez az osztrák pálya is nagyon tetszett, bonyolult a pálya, mint amin eddig mentem. Gyönyörű környezet, profi infrastruktúra fogadott minket. Idei évben ez a normál, hogy egyik nap minimum esik az eső.

A szombati napon már száraz pálya fogadott. Vizesen vagy szárazon érzed magad otthonosan a gokartülésben?
Fura egy kicsit, hogy esik a nyakamba az eső. Nem érzem még magaménak a precíz gokart vezetés fortélyait szárazon, viszont a csúszkálást imádom, így egyértelműen szurkolok az esőnek.

Eljött a döntők napja, ahol tisztességesen helytálltál Gyutai Péterrel szemben. Peti régi motoros már a DD2 Masters mezőnyében. Milyen érzés volt egy több Rotax Világbajnokságot megjárt pilóta mellett-mögött versenyezni?
Jó lenne arra fogni, hogy hány kiló van közöttünk. De igazából ő más dimenzióba versenyzik hozzánk képest. Valószínűleg én már nem fogok így közlekedni egy Gokarttal, viszont látjuk, hogy hova lehetne fejlődni. Ha jönne több versenyen, biztos sokat tudnék még tőle tanulni.

Nagy Mátyás, Gokart OB
Fotó: Hajóka SportFotó

A versenynap végére a második helyen intett le a kockás zászló. Hogy érezted magad a hétvégén?
Szuperul!! Kezdenek az izmaim ráállni a Gokart vezetésre, de még a pár napos izomláz azért megvolt.

Nagy Matyásról pár szó: Huszonkilenc éve rallyzik, főleg Tomi testvére navigált neki, sőt a felesége is diktálta egyszer az itinert neki. Korábbi navigátorai még: Németh Péter – Szelep, Deák Tamás, Farkas István. Ladacrossban kezdte a pályafutását, utána Mészáros Iván rendezésében RTE versenyeken indult. Versenyautói, Ladákból és Mitsubishi EVO-k-ból kerültek ki.
Jelenleg a Peugeot Kupában versenyzik az Országos Rally bajnokság keretein belül.
Gyerekkora óta szeretett volna gokartozni versenykörülmények között. Tamás testvére fia Ádám, az RMC OB-n versenyzik, így vele egy csapatban, a Freestyle Racing Sportegyesületben a DD2 Masters kategóriában ő is gokartba szállt idén.

Az 56. Mecsek Ralin járt a Juhász Csaba – Juhász Zsolt ralipáros

Releváns cikkek