Quantcast
Legfrissebb híreink
Meghalt Dietrich Mateschitz
Formula 1

Meghalt Dietrich Mateschitz

Megerősítették a hírt, hogy 78 éves korában, hosszú betegség után elhunyt a Red Bull Racing anyavállalatának alapító tulajdonosa, Dietrich Mateschitz.

Dietrich Mateschitz 1944 május 20-án született Ausztriában, azon belül Stájerországban, ahol a Red Bull Ring is található. 1989-ben thai partnerekkel együttműködve piacra dobta a Red Bullt, ami azóta is a világ legsikeresebb energiaitala. A cég azóta számtalan extrém sportot támogatott, rendezett vagy csapatként részt is vett benne. 2003-ban megrendezték az első Red Bull Air Racet, 2004-ben pedig a Jaguar F1-es csapatának megvásárlásával a Forma 1-be is becsatlakoztak. 2005-ben a Minardi csapatát is megvásárolta, így jött létre a Scuderia AlphaTauri – korábbi nevén Scuderia Toro Rosso, ami olaszul Red Bullt, vagyis vörös bikát jelent. 2004-ben megvette a Formula A1 Ring pályát Ausztriában és átnevezte Red Bull Ringre, de csak 2014-től kezdtek el Forma 1-es versenyeket rendezi ott.

A csapat, megalakulása óta a legsikeresebb istállók közé emelkedett. Indulásuk óta 4 konstruktőri és 5 egyéni világbajnoki címet szereztek, és valószínűleg ehhez hozzáadhatunk egyet-egyet az idei szezon végén.

Releváns cikkek