Quantcast
Legfrissebb híreink
Gasly szerint dönthetett volna jobban a csapat
twitter @AlphaTauriF1
Formula 1

Gasly szerint dönthetett volna jobban a csapat

Pierre Gasly csalódottnak vallotta magát a szingapúri eredményekért. Szerinte jobb és okosabb döntéseket is lehetett volna hozni.

A nemrég lezajlott nagydíjon az AlphaTauri sorsa nem úgy alakult, mint amilyen jól sikerült nekik a kvalifikáció. A csapat behozta az autóit a Q3-ba, ahol végül Yuki 10. helyen végzett, Pierre meg 7. helyen kezdhette meg a nagydíjat.

A verseny viszont nem alakult a legszebben, a környezeti viszonyok miatt elég nehéz döntés előtt voltak a csapatok, hogy megéri-e nekik leváltani az átmeneti esőgumit rendes versenygumira. A pillanat amikor a csapatok nagy része elkezdte lecserélni az abroncsaikat még nem volt a legalkalmasabb, mivel rengetegen csúsztak ki már a box utcából kimenve.

 

gasly
Twitter: @AlphaTauriF1

 

Az utóbbi állítás igaz volt Yuki-ra is, mivel a 35. körben a kerékcseréje után sikerült megcsúsznia, és a falba vinni az autóját a 10-es kanyarban.

Később ezt nyilatkozta Gasly,

“Nagy veszélyt vállaltunk a korai kerékcserével, és vesztettünk vele pár pozíciót is. Nem teljesen értem a döntést, szóval ebből a hibából majd tanulnunk kell. Sok pontot hagytunk ma ott az asztalon, ami egy kicsit fáj”.

Tsunoda kiesése miatt az előtte lévő riválisok kihasználták az ingyen kerékcserét, ezzel Gasly helyezést vesztett.

“A rengeteg nehéz munka után amit a csapat beleadott a hétvégén, nem sikerült maximalizáljuk az esélyünket arra, hogy pontokat szerezhessünk mind a két autóval.” Ez az miatt, mert a mérnök csapat nagyon korán adta le az információt a száraz gumikra való cseréhez.

Az AlphaTauri versenyzői által leadott megnyilvánulásukat ITT tudják elolvasni angolul.

 

 

 

Borítókép/forrás: Twitter: @AlphaTauriF1 , RaceFans

Releváns cikkek