Quantcast
Legfrissebb híreink
Jönnek az új esőgumik a Forma-1-be!
Fotó: Pirelli
Formula 1

Jönnek az új esőgumik a Forma-1-be!

Az fia bejelentette a Pirelli-vel együttműködve az új esőgumik behozatalát a Forma-1-be.

A Forma-1 bizottság kedden Londonban tartotta meg az első 2023-as ülését az új Forma-1-es szezon kezdete előtt, ahol szabályozási változásokról, többek között az új nedves időjárási gumikeverékről, pályamódosításokról, valamint egyéb technikai és pénzügyi kérdésekről tárgyaltak.

Mivel a csapatok és a versenyzők a napokba Bahreinbe utaztak a hivatalos előszezoni tesztre és a nyitó nagydíjra, amiről itt írtunk korábban.
A bizottság megvitatta és jóváhagyta az előttünk álló évben bevezetendő legfontosabb szabályozási változásokat, az ülést pedig Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója és Nikolas Tombazis, az FIA újonnan kinevezett együléses igazgatója vezette. Viszont értesülések szerint az FIA elnök Mohamed Ben Sulayem nem jelent meg az ülésen.

A Pirelli sikeres tesztelését követően a csapatok támogatásával a Pirelli egy olyan nedves időjárási abroncsokat készített, amelyek sokkal nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek, mint a korábbi. Ráadásul ez az abroncs nem igényli a gumi melegítő paplan használatát.

Ez az új abroncskonstrukció a 2023-as FIA Formula 1 Emilia Romagna Nagydíjtól lesz elérhető.

A tavaly bejelentett nedves időjárási aerocsomagon való munka folytatódik, a csapatok az aerodinamikai tesztelési korlátozás (ATR) határértékein és a költségplafonon kívül is dolgozhatnak a csomagon. A vízpermetet korlátozó új aero-csomag tesztelésére 2023 második vagy harmadik negyedévében kerül sor.

 

Forrás: F1technical.net  

Releváns cikkek