Quantcast
Legfrissebb híreink
Íme, miért esélyes a McLaren a Katari Nagydíj megnyerésére
Fotó: McLaren
Formula 1

Íme, miért esélyes a McLaren a Katari Nagydíj megnyerésére

Felmerül a kérdés, hogy miért a hétvégi Katari Nagydíj lenne a McLaren legjobb esélye a győzelemre, de a wokingi csapatnak igencsak meg van az oka rá, hogy miért is verhetik meg a Red Bullt.

Papíron a katari Losail pálya tökéletesen megfelel a McLaren autójának.
Tele van nagy sebességű, lendületes kanyarokkal, kevesebb kisebb sebességű kanyarral, mint Suzuka – ahol a McLaren kényelmesen a második leggyorsabb csapat volt a Red Bull mögött.

Így a Red Bull mögött a második helyért folytatott küzdelemben nehéz elképzelni, hogy a McLaren ne előzze meg a Ferrarit és a Mercedest ezen a hétvégén.

De vajon mennyire tudnak közel kerülni Max Verstappenhez és a Red Bullhoz?

Az alacsony sebességű kanyarok hiánya a javukra válik, mivel ez továbbra is az a terület, ahol a McLaren alulmarad.

Az egyik tényező, ami a McLaren javára válhat, hogy ez egy sprint hétvége, ami azt jelenti, hogy csak egy edzés van a kvalifikáció előtt.

A Mercedesnek tavaly a Sao Pauló-i Nagydíjon sikerült a Red Bullt megvernie, miután a száguldó bajnokok nem tudták a 60 perces futam alatt eltalálni az autójuk beállításait.

Hasonlóképpen, a Red Bull Szingapúrban is nehezen tudta a megfelelően beállítani az RB19-est, így Carlos Sainz megszerezte a Ferrari első győzelmét több mint egy év után.

A Red Bull kétségkívül a nagy favorit, de úgy tűnik, hogy a McLaren még a szokásosnál is közelebb lesz.

Norris hisz benne, hogy elkapják az Aston Martint

Releváns cikkek