Quantcast
Legfrissebb híreink
Leclerc: Az egyik legnehezebb hétvégénk jön
Formula 1

Leclerc: Az egyik legnehezebb hétvégénk jön

Charles Leclerc egy kihívásokkal teli hétvégét jelez előre csapata számára, viszont a továbbiakban javulást vár.

Az újragondolt Sprint miatt a csapatoknak mindössze egy órájuk lesz gyakorolni Parc Fermén kívül. Ez nagyban megnehezíti a pálya megismerését az idei autókkal, azért is, mert pénteken a legporosabb a pálya. Így nem fogják tudni megfelelően tesztelni az új alkatrészeket, kevésbé lesz pontos az autó beállítása az időmérőre.

“Nagyon, nagyon nehéz hétvége lesz, ha nem a legnehezebb, a Sprinttel együttvéve. Egy szabadedzés egy városi pályán nagyon megnehezíti a helyzetünket, de már alig várom.”

Leclerc szerint a Ferrari le van maradva a Red Bullhoz képest, de bizakodó a jövőt illetően.

“Reálisan nézve, nincs meg az a teljesítmény nálunk, mint a Red Bullnál. Ami önbizalmat ad, hogy tudom a csapat terveit a jövőre nézve. Tudom, mik jönnek az autóhoz és ez bíztat, mert tudom, hogy mit akar Fred csinálni.”

“Teljes mértékben biztos vagyok benne, hogy ez a jó irány a jövőre nézve, és hogy ez a Red Bullal való csatázáshoz fog vezetni minket. Az a kérdés, hogy mikor, viszont erre nem tudom a választ. Most, csak próbálkozunk összehozni egy sima hétvégét.”

A hétvégén megrendezett Azeri Nagydíjon már az új Sprint-beosztást fogják használni, miszerint a második szabadedzés helyett egy sprintidőmérő lesz. A pénteki időmérőn elért eredmény vonatkozik a vasárnapi főfutamra, a szombati sprintidőmérő pedig az aznap megrendezett sprintfutamra.

Így változik a sprintfutamok formátuma

Forrás: f1.com  

Releváns cikkek