Quantcast
Legfrissebb híreink
Népes mezőnyben karcmentesen hozta be a Škoda Fabia R2-t az apa-fia ralipáros a túlélő túrává alakult Mecsek Ralin
Fotó: Hajóka SportFotó
Autósport

Népes mezőnyben karcmentesen hozta be a Škoda Fabia R2-t az apa-fia ralipáros a túlélő túrává alakult Mecsek Ralin

Népes mezőnyben karcmentesen hozta be a Škoda Fabia R2-t az apa-fia ralipáros a túlélő túrává alakult Mecsek ralin.

14 RC4 kategóriás autó indult a versenyen, ha jól láttam rajtatok boldogan álltatok fel a szombat délutáni céldobogóra.
Jól láttad, nagyon boldogok voltunk! Nagy falatnak ígérkezett a Mecsek Rally, és úgy álltunk hozzá, hogy végig kell mennünk mert akkor ez egy jó nagy tapasztalat szerző verseny lesz, mert a Rally Hungaryt nem számolva ez a leghosszabb verseny, és a legjobb pályákon zajlik. Ádámnak ez volt a harmadik elsőosztályos navigálása, szoknia kell még a tempót a mindenhonnan özönlő információkat, és közben a jobb1-ből irányítani a sofőrt…/apát/. Ez azért is volt nagy kihívás neki mert tavaly a Zemplénben már együtt indultunk, sajnos az első gyorsasági 3.-ik kilométerénél nagyon összetörtük a Skodát…/nem navigátor hiba volt/ és meg kellett neki mutatni milyen az, amikor célba érünk 2 fárasztó versenynap után. Még itt szeretném elmondani, hogy Ádámot 6 napos korában egy “A”-s Trabanttal vittem haza a kórházból a bukócsövek között, és már akkor megígértem neki, hogy előbb utóbb együtt fogunk versenyezni, és az lesz az igazi csúcs élvezet! Na ez teljesedik most ki.

Az első versenynapra sajna a vihar miatt csak három gyors adatott meg neked és a fiadnak. Mely gyors és miért tetszett nektek?
Hosszan hezitáltunk a szervizparkban, hogy milyen gumival vágjunk neki az első szekciónak, az utolsó pillanatig bakon állt a Skoda aztán a legkeményebb guminál maradtunk, elől hátul. A Kemping – Árpádtető a kedvenc, de a szűk része Alsómocsoládnak is tettszett. Sajnos csak kettő gyorsaságit tudtunk menni, mert a harmadik gyorson már beöltözve a rajtban ültünk, ment a visszaszámlálás, és amikor 20 másodperc volt hátra a rajtig akkor intett a sportbíró, hogy elmarad a rajt. Szerinted mit éreztünk? Etap lett, és a szervizparkban tudtuk meg hogy elmarad az aznapi többi gyors is mert jön a brutál vihar. Pedig nagyon készültünk az éjszakai gyorsokra, R5-ös lámpasorunk van. Sajnos máskor tapasztaljuk meg milyen…

Szombatra hat gyorsot mért rátok a rendező. Az előző esti vihar átírta az itinereteket?
Szombat reggel is sokat gondolkodtunk a gumikon. Jöttek a képek, információk a gyorsasági szakaszokról. Szerencsére jóval 10 óra után rajtoltunk a szervizparkból, nem tettük fel a vizes gumikat. Talán az Árpádtetői gyors eleje volt egy kicsit vizes, utána egész nap száraz aszfalton közlekedtünk, úgyhogy nem kellett esőterves itinert használni.

56. Mecsek Rally
Fotó: Hajóka SportFotó

Voltak-e kalandjaitok két nap alatt?
Olyan említésre való megcsúszás, megforgás nem volt, minden beíróba időre érkeztünk, lassító rombolás nem volt. A legnagyobb élmény az adrenalin volt, amikor 5. tiltáson mentünk egyszer kétszer abaliget felé a lefelében.

Összességében 214 raliautó állt rajthoz ezen a hétvégén. Sikeresen célba értetek. Mekkora boldogság van most a csapatodban?
Mindenki nagyon örült, feleségem, és Ádám családja is otthon a számítógép előtt nagyon megkönnyebbült mikor az utolsó gyorsaságin is kiírták az időnket, és Bögös Sanyival vidáman beszélgettünk. Sok munkát nem adtunk a szerviznek sem, csak a kötelező rutin volt… bírták, csinálták. Megegyeztünk, hogy a következő versenyre csinálunk újra design-t, a kocsira mert így nagyon puritán a sok színes raliautó között.

Legközelebb hol és milyen autóval álltok rajthoz?

Most a Skodát pihentetjük egy kicsit, mert jön egy két historicos futam, és azon szeretnék menni Merényi Tibivel, és a Minivel. Azzal a kocsival nagyon sokat kell foglalkozni, mindig van valami apró hibája, ami hátráltat a célba érésben, de én nagyon kitartó vagyok, minden verseny előtt kiveszem a motort, és próbálok előrébb jutni a megoldásban. Most ott tartok vele, hogy mechanikus hibája nincsen, elektromos se /talán/ csak egy picit mindig valahonnan folyik az olaj. Ha ezen sikerülne felülkerekedni akkor lenne eseménytelen a verseny műszakilag, mint a Skodával.

Együttműködő partnereink: Fő támaszunk a Szivák Autó Kft, a család vállalkozása, mely megbízhatóan támogatja a versenyzésünket. A feleségek gyerekek unokák után, a Kft. dolgozóinak kell nagy nagy köszönetet mondani, mert hősiesen dolgoztak így csökkentett létszámmal, és nem volt fennakadás ott sem.
Gyarmati Laci lakatosmunkája nélkülözhetetlen ebben a sportban, és Robi barátunk a fényező kabinban is sokszor “csodát művel”.
Versenyeken a szervízben Horváth Gabi és fia Levente vár izgatottan, hogy mikor érkezünk már. Leventének innen is gratulálunk a sikeres érettségihez, amit a verseny előtti héten nagyon szép eredménnyel teljesített. Ezért megígértem neki Lacházán viszem egyet a Skodával.
Cseh Vili egyik szervízesét is elcsábítottuk, Kis Robi /Kabos/ na ő egy igazi partiarc, ő oldotta meg a külső tankolózónás akcióinkat. Minden helyzetre van egy története, amin jókat lehet nevetni.

A Kronome – Pásztor ralipáros, boldogan haladt át a Széchenyi Téren felállított céldobogón az 56. Mecsek Ralin

Releváns cikkek