Quantcast
Horner: Vettel nélkül az Aston Martin nem tartana ott, ahol idén vannak
Legfrissebb híreink
Horner: Vettel nélkül az Aston Martin nem tartana ott, ahol idén vannak
Fotó: Red Bull Content Pool
Formula 1

Horner: Vettel nélkül az Aston Martin nem tartana ott, ahol idén vannak

Christian Horner olyan szokatlan kijelentést tett, miszerint az Aston Martin nem lenne olyan sikeres a 2023-as szezonban, mint most, ha nem lett volna Sebastian Vettel közreműködése.

Vettel két évet töltött az Aston Martinnál 2021 és 2022 között, mielőtt véget vetett F1-es karrierjének. Ez időszerűtlennek bizonyult Vettel számára, mivel az Aston Martin feljebb lépett a ranglétrán.

Az Aston Martin a konstruktőri bajnokság első három helyére pályázik, miután az előző két évben a hetedik helyen végzett.
Horner úgy véli, hogy Vettel számára frusztráló lehet, hogy látja, milyen jól teljesítenek nélküle.

„Biztosan frusztráló lehet Seb számára, hogy látja, milyen jól teljesít idén az Aston Martin. Nem volt könnyű dolga ott. De az igazság az, hogy Seb nélkül az Aston Martin nem tartana ott, ahol idén tart. Ő is kivette a részét a sikerből.”

Vettel a Festival of Speed alkalmából Goodwoodban is megjelenik majd.
A Red Bull Formula Nürburgring keretében Daniel Ricciardo mellett a Nürburgring Nordschleifén ül vissza a címvédő Red Bull RB7-esébe.
A német egyelőre nem bánja, hogy elhagyta az F1-et.

„Eddig nagyon jól állok a döntésemmel. De, ami a legjobban hiányzik, az a verseny és a feszültség” – mondta Vettel az év elején.

Reklám

„Hagyom magam inspirálni, sokat nézelődöm, ötleteket gyűjtök. Meglátjuk, mi lesz végül a projektből. A régi versenyautóimat e-fuel-al [elektroüzemanyaggal] vezetni Goodwoodban, az egy dolog. A motorsport a szenvedélyem. Fontos számomra, hogy megmutassam, szintetikus, azaz CO2-semleges üzemanyaggal is ugyanolyan jól és gyorsan lehet autózni, hogy a szintetikus üzemanyagok már ma is megoldást kínálnak a felelősségteljes szórakozásra. Csak ezt sokan még nem tudják.”

Így néz ki az idei, 2023-as Osztrák Nagydíj menetrendje

Forrás: crash.net  

Releváns cikkek