Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
Zsinórban másodjára indul az első rajtkockából Verstappen Zandvoortban
ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 03: Pole position qualifier Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing and Second placed qualifier Charles Leclerc of Monaco and Ferrari talk in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of The Netherlands at Circuit Zandvoort on September 03, 2022 in Zandvoort, Netherlands. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202209030361 // Usage for editorial use only //
Formula 1

Zsinórban másodjára indul az első rajtkockából Verstappen Zandvoortban

2021 után idén is Max Verstappen indul az első helyről Zandvoortban. Mögüle Charles Leclerc és Carlos Sainz fog indulni.

idomero | Rajtvonal Magazin
forrás: F1 Twitter

A Q1-ben Verstappen első köre már a hétvége addigi legjobbja volt, ezzel jelezvén, hogy a mostani hétvégén is elemében van a holland. Mikor Cunoda visszament a boxba, Lando Norrist ráengedték, és nem sokon múlott, hogy összemenjenek. Ezért Norris valószínűleg bünetetést fog kapni. Ez után sokakat meglepve Cunoda nem csak továbbjutott a Q1-ből, de negyedik helyezést ért el a szakaszban, rögtön Lewis Hamilton mögött.

SI202209030250 news | Rajtvonal Magazin
forrás: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Épp, hogy elkezdődött a Q2, piros zászlót kezdtek el lengetni, ugyanis egy szurkoló füstgránátot dobott a pályára, meg néhány galamb mászkált az egyik kanyarban. A piros zászlós szakasz után Albon kezdte meg a köröket, de sajnos nem tudott tovább jutni. Cunoda után következő meglepetés az Aston Martinok tempója volt, aminek köze lehet a néhány verseny óta új hátsó szárnyukhoz. Vettel egy hiba miatt a Q3-ban maradt, de Stroll bejutott a top 10-be.

stroll | Rajtvonal Magazin
forrás: Aston Martin Twitter

A Q3-ban úgy tűnt Lewis Hamiltonnak van esélye megszerezni a polet, de egyik Mercedes sem tudta befejezni az utolsó gyorskörét, mert Pérez megpördült a 14. kanyarban és sárga zászlót lengettek. Végül Max Verstappené lett a leggyorsabb kör, mindössze 0,021 másodperccel Leclerc előtt. Ez kedvezőbb esélyeket ad a hollandnak vasárnapra, de még így is nagy veszélyt jelent a két Ferrari mögötte.

Borítókép: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Slide Up
x

Releváns cikkek