Quantcast
Legfrissebb híreink
Wolff szerint csak egy lépésre van szükségük, hogy a Red Bull kihívói legyenek
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Wolff szerint csak egy lépésre van szükségük, hogy a Red Bull kihívói legyenek

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff bízik benne, hogy csapata „visszatérhet a játékba”, és felveheti a harcot a Red Bull ellen a következő szezonban.

Nyolc konstruktőri bajnoki cím megszerzése után a Mercedes 2022-ben kihívásokkal teli szezont élt át, és továbbra is küzdenek azért, hogy újra versenyképesek legyenek. Bár másodikak a konstruktőrök között, de még így is 310 pont a lemaradásuk a Red Bullhoz képest, akik az eddigi összes versenyt megnyerték 2023-ban.

Mercedes
Fotó: Mercedes AMG Petronas

Wolff azonban úgy véli, hogy minden lehetőség megvan a télen a szükséges ugrás megtételére. Rámutatott az Aston Martin hatalmas fejlődésére tavalyhoz képest, valamint a jelentős frissítési csomagra, amely a McLarent versenybe hozta.

Arra a kérdésre, hogy reális-e, hogy a Mercedes a Red Bull kihívója legyen 2024-ben, ezt mondta Wolff.

“Innen, ahol most tartunk, csak egy lépésre van szükségünk, mint amit a McLaren és az Aston Martin egyhuzamban elért. Nem egy kéttizedes frissítésre, hanem egy öttizedes gyorsulásra, hogy visszatérhessünk a játékba. Szóval szerintem lehetséges.”

“Azt hiszem, van néhány irányunk; ha tudnánk, melyik a jó, sokkal könnyebb lenne. Az autó nagyon kiszámíthatatlan, és nincs tapadása, ezért rengeteg dologgal kell foglalkoznunk.”

“Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy az F1-ben van egy ezüstgolyó, amely mindent felold. Csak össze kell raknunk az összes alkatrészt, hogy együtt jó működjenek az autóban, szóval egy dolgot tudnék mondani.”

Wolff a hétvégi Szingapúri Nagydíj esélyein is elgondolkodott, mivel a nagy leszorítóerővel rendelkező Marina Bay Street Circuit várhatóan jobban megfelel majd a W14-esnek.

“Óvatosnak kell lennünk a jóslatokkal. De nem tudjuk, ez az igazság. A másodiktól a hatodikig csapatok nagyon közel állnak egymáshoz, ezek vagyunk mi, és ez a Ferrari, a McLaren és az Aston Martin. De folyamatosan pontot két autóval, stabilan másodikok vagyunk a bajnokságban, remélhetőleg hamarosan a harmadikok a pilóták bajnokságában Lewisszal, tehát a lehető legjobb munkát végezzük, figyelembe véve az autó teljesítményének hiányát.”

Jackie Stewart azt állítja, Lewis Hamiltonnak komoly problémái vannak, és már nincs meg benne az éhség

Releváns cikkek