Quantcast
Kidobták a piros zászlót okozó személyt a pályáról, aki bedobta a füstgánátot
Legfrissebb híreink
Kidobták a piros zászlót okozó személyt a pályáról, aki bedobta a füstgánátot
Formula 1

Kidobták a piros zászlót okozó személyt a pályáról, aki bedobta a füstgánátot

A Holland Nagydíj időmérője során füstgránátokat dobáltak a pályára az ott jelen lévő nézők, ezzel piros zászlót okozva, és leállítva a Q2 kezdetét.

A Q2 elején le kellett állítani az időmérőt, mivel egy füstgránát került a 13-as kanyarba. A személy, aki bedobta a pályára, később azonosítva lett, és a pálya biztonsági személyzete kikísérte a kijáratig.

A második füstgránát a Q3 elején érkezett és a Tarzan, tehát az első kanyarban talált megnyugvást, ami sárga zászlót okozott. Viszont szerencsésen legurult a pályáról, és nem okozott további gondokat az időmérő során.

Verstappen véleménye szerint beteges, ha valaki ilyen tárgyakat dobál egy versenypályára, hiszen „Ezeket jó, ha valaki használja, de kell lennie egy limitnek. Viszont bedoni a pályára hülyeség. Úgy tudom, hogy a személy, aki tette, már kivezették a pályáról. Ne csináljatok ilyet, ez nem jó senkinek. Kidobnak, és nem tudod megnézni a versenyt. Számunkra ez veszélyes, ha valami felkerül a pályára. Szóval nem szabadna ilyet tennetek,” – mondta Verstappen a RaceFans.net értesülései alapján.

A videó a képre, vagy ide kattintva indul.
füstgránát

Charles Leclerc, aki a 2. helyezést érte el a Holland Nagydíj időmérőjén, úgyszintén hangoztatta a Verstappen által elmondottakat.

Reklám

„Ez veszélyes, szóval ne csináljatok ilyen dolgokat. Jó, hogy a biztonságiak intézkedtek ebben az ügyben. Ez nem szabadna, hogy megtörténjen. Nem tudom, hogy a jövőben bármivel meglehetne-e ezt akadályozni, és nem is tudom pontosan, hogy honnan dobták be. De természetesen, ha egy autó akkor arra járt volna, akkor egy szükségtelen kockázatott jelentett volna”.

Bortítókép/képforrás: Práder Patrik; M4 Sport

 

Releváns cikkek