Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
Christian Horner szerint elég ideje lett volna az FIA-nak újraindítania az Olasz Nagydíjat
Formula 1

Christian Horner szerint elég ideje lett volna az FIA-nak újraindítania az Olasz Nagydíjat

Az FIA elmagyarázta, hogy miért nem lett újraindítva az Olasz Nagydíj miután kiküldték a biztonsági autót, 6 körrel a futam vége előtt.

Max Verstappen vezette a versenyt a kockás zászlóig, mialatt a pályabírók elszállították Daniel Ricciardo autóját a veszélyzónából. Bár, Ricciardo megállt az autóval anélkül, hogy ütközött volna a pálya bármely elemével, mégis egy nagyobb távolság választotta el a pálya megnyitásától, ahova biztonságosan vissza lehetett volna tolni az autót. Viszont a pályabírók nem voltak képesek megmozdítani, ezért egy mentést segítő traktort kellett alkalmazniuk.

“Mialatt minden erőfeszítés a hármas számú versenyző [Ricciardo] autójának a félreállítására összpontosult, a mihamarabbi versenyhez való visszatérés értelmében, addig a pályamunkások nem voltak képesek üresbe rakni az autót és visszatolni a pálya megnyitáshoz,” mondta az FIA szóvivője a RaceFans.net értesülései alapján.

“Mivel a helyreállítási művelet biztonsága az egyetlen prioritásunk, és az incidens nem volt elég jelentős ahhoz, hogy piros zászlót kellett volna kitenni, a futam a biztonsági autó alatt ért véget, az FIA és az összes versenyző között korábban megállapodott eljárásokat követve.”

FIA

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, azonban úgy véli, a versenyt időben újra lehetett volna indítani, ha a biztonsági autót a jó autó előtt küldik ki. A harmadik helyen álló George Russell autóját vezette több, mint egy körön keresztül az éllovas Verstappen helyett, ami azt jelenti, hogy a mezőny nem állt össze mögötte olyan gyorsan, mint kellett volna.

Horner azt mondta a Sky Sports kamerái előtt, hogy “több mint elég idejük volt, hogy ezt megvalósítsák”.

“Rossz autót választottak ki, majd engedniük kellett, hogy ezek az autók szó szerint ismét utolérjék [a biztonsági autót]. Szóval át kell mennünk a részleteken, de számomra több mint elég idő volt arra, hogy újra indítsuk a versenyt.”

 

 

Borítókép/képforrás: Mercedes-Benz Group Media, Instagram: chrisitanhorner

Slide Up
x

Releváns cikkek