Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
Ma visszatér a F1 Esport szériája
Esport

Ma visszatér a F1 Esport szériája

Ma indul a F1 Esport Pro Series, ahol két magyar versenyzőt is követhetünk. Idén történelmet írhat a bajnokság, de mire is érdemes figyelni?

A virtuális bajnokság első versenyén a Bahreini versenypályán láthatjuk majd a versenyzőket körözni. Tavaly ugyanitt a mezőny izgalmas versenyt mutatott be, rengeteg izgalmat és fair csatát hozva magával.
Az idei naptárban 12 versenyt számolhatunk. A F1 Esports bevált formulája, hogy a futamokat 4 különböző időpontra osztják, így elegendő időt biztosítva a pilótáknak a felkészülésre a hétvégék közt. A 4 versenyhétvégén alkalmanként 3 versenyt rendeznek.

https://twitter.com/F1/status/1569332503155855362

A rajtrács hasonlóan a valós Formula 1-hez időmérő szerint dől el, majd a versenyzők a futamon az igazi versenytáv 50 százalékát teljesítik. Utóbbi adat az eddigiekhez képest változott, hiszen idáig a versenyek 25 százalékosak voltak. A szervezők szerint a versenytáv megnövelésével több különböző stratégiát láthatunk, ami izgalmasabb versenyeket eredményezhet.

A kétszeres címvédő bajnok, Jarno Opmeer a szakértők szerint nagy esélyekkel futhat neki az első versenyhétvégének, de Opmeer úgy gondolja megfontoltan kell versenyeznie, saját elmondása szerint “Az idei mezőny lehet karriere legprofibb mezőnye”.
A sorozatban két magyar pilótának is szurkolhatunk Bereznay Dániel és Sipos Patrik személyében. Mindkettő magyar büszkeségnek sok sikert kíván a Rajtvonal Magazin szerkesztősége!

Plusz érdekességként, az idei szezon is a Gfinity Arena-ból, Londonból lesz közvetítve, viszont a versenyzők továbbra is az Esport csapatok létesítményeiből, gyáraiból avagy otthonról fognak bekapcsolódni a versenyekbe. Az idei hivatalos F1 22 névre hallgató játékkal fognak versenyezni, bár ez a szakavatott olvasók számára nem lehet túl nagy újdonság.

A Bahreini verseny időmérőjét, és versenyét is magyar nyelven is követhetjük a FuturEsports kommentátorainak köszönhetően. Viszont, van lehetőség angol nyelven is nézni az esemény hivatalos felületein, mint YouTube-on és Twitch-en. Az időmérő magyar idő szerint 16:30-kor, a futam pedig 20:30-kor fog indulni.

MAGYAR KOMMENTÁRRAL | 2022 F1 Esports Series Pro Championship | Bahrain időmérő | FuturEsportS

Nézzétek a hivatalos F1 Esport világbajnokságát magyar közvetítéssel és magyar versenyzőkkel: Bereznay Dániel (Alfa Romeo), Sipos Patrik (Alpine). A kommentátorállásban Jani és Tomi Szombat 20.00-tól Ligafutam Szurkoljatok a kedvenceiteknek!

 

 

Borítókép: f1esports.com

Slide Up
x

Releváns cikkek