Quantcast
Legfrissebb híreink
A Ferrari nem lebbezik fel Suzukában Leclerc büntetése után
Formula 1

A Ferrari nem lebbezik fel Suzukában Leclerc büntetése után

A Ferrari nem fog élni a Leclerc ellen felrótt 5 másodperces büntetés ellen, amit a versenyző a kiélezett Japán Nagydíj utolsó előtti kanyarjában vétett hibája miatt kapott.

Max Verstappen a ma reggel igen hosszúra sikeredett Japán Nagydíjon megszerezte élete második világbajnoki címét, amiben jelentős szerepe Leclerc hibájának. Mielőtt azonban erre rátérnénk, az utolsó körökben kerék-kerék elleni csatározásban Leclerc, Pérezzel. Mind a két versenyző kopott intermediate gumikon rótta köröket, viszont úgy tűnik Leclerc nem bírta a nyomást, emiatt az utolsó körben, az utolsó előtti sikánban elmérte a féktávot, és átvágta a kanyart, ezzel előnyt szerezve és ráadásul még helyet sem hagyva a mögötte loholó Red Bullosnak.

Az FIA ezt egy 5 másodperces büntetéssel jutalmazta, ami éppen a dobogós nyilatkozatok idején látott napvilágot, amikor Sergio Pérezt interjúvolta meg Johnny Herbert.
Így ezzel Leclerc nem csak a 2. helyet vesztette el, hanem a világbajnoksághoz való esélyeit is, bár, erre a múltbéli hibák miatt valójában így is elég kevés esélye volt eddig is.

Hogy Verstappen milyen szabálynak köszönhetően nyerte meg a bajnokságot, arról itt olvashattok.

Ferrari

Ennek ellenére a Ferrari mégsem él a fellebbezési lehetőségükkel

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto elmondása szerint “nagyon megvolt lepődve és csalódott” a szabályozásban, megjegyezve, hogy az FIA-nak hosszú időbe telt, amíg döntést hozott Sergio Pérez szankciójáról, amikor egy héttel ezelőtt Szingapúrban több mint 10 autó hosszúságú rést hagyott a biztonsági autó mögött.

“Hét nappal Szingapúr után, [az előző versenyen] sok körnek kellett eltelnie, hogy döntsenek, ami ma egyértelmű volt, hogy néhány másodperc alatt hozták meg” – mondta Binotto a Motorsport.com oldalának.

“Megvagyok lepődve a különbségtől, ami pár nappal ezelőtt Szingapúrban uralkodott a mostanihoz képest.”

“Vajon az 5 másodperces büntetés helyes volt, vagy helytelen? A mi nézőpontunkból [Leclerc] nem szerzett előnyt. [Pérez] előtt volt és előtte is maradt, így megszerezte a különbséget és tartotta is ugyanazt. Szóval még vitatható, de így döntöttek, amit mi elfogadunk.”

fia leclerc japan2 | Rajtvonal Magazin

 

 

Borítókép/képforrás: Formula.com, Ferrari.com

 

Releváns cikkek