Quantcast
Legfrissebb híreink
Verstappen: Megértem, ha az emberek unatkoznak, én is jó versenyt szeretnék
Fotó: Minas Panagiotakis/Getty Images/Red Bull Content Pool
Formula 1

Verstappen: Megértem, ha az emberek unatkoznak, én is jó versenyt szeretnék

Max Verstappen azt mondja, megérti, hogy az emberek unatkoznak a Red Bull dominanciája miatt.

A csapat és a pilóták dominánsan kezdték a 2023-as szezont, és széles körben elvárják, hogy megtartsák a tavaly megnyert bajnoki címeket. Verstappen azonban elmondta, hogy jobban örülne, ha több harcot vívhatna, ahogyan azt a 2021-es, Lewis Hamiltonnal, és kisebb mértékben a következő évben Charles Leclerc-rel folytatott egyéves csatározása során is tette.

“Néha jó, ha jó verseny van. Őszintén szólva, természetesen élveztem ’21-et, de azt is élveztem, ami ’22-ben volt. Persze az elején voltak megbízhatósági problémáink, az autó egy kicsit nehézkes volt, de egy ponton az autó a végén is igazán domináns lett.”

Bár egy csapat dominanciája egyes nézők számára elriasztó lehet, Verstappen rámutatott, hogy ez már sokszor megtörtént az F1-ben.

“Megértem persze, hogy az emberek kicsit unatkoznak, ha csak egy csapat dominál. Láttunk ilyet a Mercedesnél is, láttunk ilyet a Ferrarinál a múltban, láttunk ilyet a Red Bullnál a múltban. Szóval természetesen remélem, hogy több csapat össze tud állni, akkor legalább még ha van is egy kis problémád, vagy bármi más, vagy nem tudod a beállításokat teljesen 100%-osan megcsinálni, akkor is van egy másik csapat, amelyik nyerhet.”

Verstappen 2016-ban csatlakozott a Red Bullhoz, amikor a Mercedes a dominanciája csúcsán volt. Megnyerte az egyiket abból a két futamból, amelyet abban az évben nem az ő pilótáik nyertek, de elmondta, hogy soha nem támogatta a szabályok megváltoztatását, hogy megfékezzék a fölényüket.

“Minden a kemény munkáról szól, és én értékeltem, amit ők csináltak. Akkoriban szuper lenyűgöző volt, szóval sosem éreztem úgy, hogy ezt meg kellene akadályozni, vagy bármi ilyesmi. Minden arról szólt, hogy próbáljak keményebben dolgozni, és próbáljam utolérni magam”.”

Bár Verstappen valószínűleg továbbra is favorit marad a legtöbb, ha nem az összes hátralévő idei futam megnyerésére, elmondása szerint a versenyzés iránti vágya nem változott.

“Számomra valószínűleg még nagyobb a motiváció, mert tudod, hogy van egy győztes autód. Amikor néha olyan hétvégékre jössz, amikor a z ötödik hely a legelérhetőbb vagy akármi is a legjobb – úgy értem, az még mindig nagyon jó, de valószínűleg kevésbé motiváló, mint amikor eljössz egy versenyre, és tudod, hogy nyerhetsz.”

Eddie Jordan is halálra unja már magát Max Verstappen miatt, jobban, mint a Michael Schumacher-korszakban

A Formula For Success podcast legújabb epizódjában Jordan kifejtette, miért unalmasabb Verstappen győzelmi korszaka még Schumacherénél is.

“Max Verstappen idővel minden idők legnagyobb versenyzőjévé fog válni. Ő ennyire jó. Nem tetszik az elmúlt pár futam, meg kell mondanom. Halálra unom magam vele. Egyszerűen ennyire jó. Unalmassá teszi az egészet, még inkább, mint a Schumacher-korszakban.”

Marko: Csak Verstappen érdemli meg hogy Sennához hasonlítsuk

Forrás: racefans.net crash.net  

Releváns cikkek