Quantcast
Legfrissebb híreink
A Red Bullnak 100, Verstappennek 41 – Kanadai Nagydíj összefoglaló
Formula 1

A Red Bullnak 100, Verstappennek 41 – Kanadai Nagydíj összefoglaló

Max Verstappen beérte Ayrton Sennát, csapata pedig elérte a 100 győzelmes álomhatárt a Kanadai Nagydíjon.

verstappenkanada41 | Rajtvonal Magazin
Fotó: Jared C. Tilton/Getty Images/Red Bull Content Pool

A rajtnál szokásos módon senki sem tudta megfogni Verstappent, azonban a mögüle induló Fernando Alonsot rögtön az első kanyarkombinációnál megelőzte Lewis Hamilton. Kicsit hátrébb még nagyobb csata alakult ki, a két Ferrari, Sergio Pérez és Kevin Magnussen küzdöttek a helyekért. A Haas pilótájának az utolsó kanyarnál hátra kellett figyelnie, hogy védekezzen, viszont ezzel egyidőben majdnem felöklelte az előtte fékező Pérezt. Hogy elkerülje a balesetet, Magnussennek le kellett mennie egészen a fűre, majd a boxutca előtti bukótérbe és onnan kellett visszatérnie a versenybe.

A 8. körben Logan Sargeant alatt megadta magát a Williams, és a pálya szélén kellett megállnia, ami miatt virtuális biztonsági autós fázist hirdettek. Szerencsés helyen állt meg Sargeant, kevesebb, mint egy perc alatt ki tudták tolni az autóját a pályáról, és így egy kör múlva vége is lett a VSC-nek.

4 körrel később újból elkezdték lengetni a sárga zászlókat, aztán beküldték a biztonsági autót is. George Russell ment falnak a 4-es kanyarban. A brit túlságosan ráment a kerékvetőre a hármas kanyarban, ezért nem volt elég tapadás bevenni a négyest, és oldalról a falba csapódott. Ilyen hibát a verseny során Verstappen is ejtett, de ő tudta korrigálni a helyzetet, és viccesen csak annyit rádiózott, hogy “Majdnem kiütöttem magam haha.”A Mercedesnek viszont letört az első szárnya és defektet is kapott, de vissza tudott menni a boxba, sőt, egy kerékcsere után tovább is tudott menni.

Az élmezőnyből kivétel nélkül mindenki kijött kereket cserélni, amivel nagyot nyertek, akik keményeken indultak, mint Pérez vagy Leclerc. A sok kerékcseréből káosz is lett. Hamiltont Alonsora, Norrist De Vriesre engedték rá veszélyesen, de végül egyiket sem büntették. A törmelékek eltakarítása után visszahívták a biztonsági autót, és folytatódhatott a futam.

A 35. körben Kevin Magnussen és Nyck de Vries között alakult ki egy, a megszokottnál hevesebb csata. De Vries az első kanyarban meg akarta előzni a Haast, de leszorította a pályáról, amit Magnussen nem hagyott, és összeértek. Kifordulva a 2-es kanyarból, De Vriesnek volt előnye, viszont elfékezte a hármas kanyart, ami miatt Magnussen sem tudott befordulni, és mindketten a bukótérben kötöttek ki, ahonnan ki kellett tolatniuk.

Kevin Magnussen, Haas

Az 56. körben George Russellnek fel kellett adnia a versenyt, ugyanis az autója túlságosan megsérült ahhoz, hogy befejezze a futamot.

Végül a 70. kör végén Verstappent intette le elsőként a kockás zászló. Ezzel a holland pilótának ugyanannyi győzelme van már, mint Ayrton Sennának, pontosan 41. A Red Bull pedig ezen a futamon megszerezte a 100. futamgyőzelmét, ami hatalmas mérföldkő egy csapatnak.

Releváns cikkek