Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
FIA: A Red Bull túllépte a 145 millió dolláros költségvetési sapkát 2021-ben
Formula 1

FIA: A Red Bull túllépte a 145 millió dolláros költségvetési sapkát 2021-ben

Az FIA megerősítette, hogy Red Bull a 2021-es szezon során túllépte a megengedett költségvetési keretet, de állításuk szerint csak “kisebb” szabályszegést követtek el.

A sportág vezető testülete azt is megállapította, hogy az Aston Martin nem tartotta be maradéktalanul az előírásokat, megjegyezve, hogy “eljárási” szabálysértést követtek el, de nem költöttek túl.
Egy harmadik csapat, a Williams is eljárási szabálysértést követett el, amelyet az év elején jelentettek.

A(z) FIA nem jelezte, hogy a Red Bull mennyivel lépte túl a kiadási limitet. A csapatok maximális kiadása 145 millió dollár volt az előző szezonban. A Pénzügyi Szabályzat a “kisebb” jogsértést legfeljebb 5%-ban határozza meg, ami azt jelenti, hogy a Red Bull többletköltsége nem haladja meg a 7,25 millió dollárt.
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner többször is kitartott amellett, hogy csapata beadványa szerint betartotta a kiadási felső határt.

FIA

Nem jelentettek be szankciókat a Red Bull vagy az Aston Martin által elkövetett szabálysértések miatt.
Az ügy a(z) FIA Cost Cap Administration elé kerül döntéshozatal céljából.

“A további információkat a szabályoknak megfelelően közöljük” – áll a(z) FIA közleményében.

A költségvetési szabályzat hat különböző szankció kombinációját engedélyezi azon csapatoknak, amelyek “kisebb” szabálysértést követnek el. Ezek közé tartozik a szemrehányás, a konstruktőri vagy versenyzői bajnoki pontok levonása, a versenyszakaszoktól való eltiltás (a futamok kivételével), az aerodinamikai vagy egyéb tesztek korlátozása vagy a költségplafon további csökkentése.

 

 

Borítókép/képforrás: fia.com, randprixradio.nl

Slide Up
x

Releváns cikkek