Quantcast
Legfrissebb híreink
A Haas egy nyilatkozatot tett közzé az orosz hadsereggel való állítólagos kapcsolatuk miatt
Fotó: Haas F1 Team
Formula 1

A Haas egy nyilatkozatot tett közzé az orosz hadsereggel való állítólagos kapcsolatuk miatt

A Haas Automotive közleményt adott ki, miután a PBS megjelentette az oroszországi kapcsolatokról szóló cikket. Ebben tagadtak minden vádat.

Szerdán a PBS hozott nyilvánosságra egy riportot arról, hogy a Haas Automotive, a Forma-1-es csapat anyavállalata állítólag üzletelt az orosz hadsereggel. A Haast, technikai szakértelmével állítólag olyan alkatrészek szállítására kérték fel, amelyek lehetővé teszik az orosz hadsereg számára a fegyvergyárak jobb racionalizálását.
A Haas vállalati közleménye szerint, ez a történet egyszerűen hamis, mind az általános benyomásában, mind számos konkrét állításában.

A nyilatkozatban elmondják, hogy a cég mindig is betartotta az amerikai kormány exportellenőrzési előírásait, 2022. március 3. óta nem szállítottak gépeket Oroszországba.
Ezen kívül pedig még önként döntött az orosz forgalmazóval, az Abamet Management-tel való kapcsolatának megszüntetése mellett, amit soha semmilyen amerikai szankció nem követelt meg.
A Haas Automation teljes mértékben támogatja Ukrajnát és népét az Oroszországgal szembeni védekezésben.

A Haas azt állítja, hogy az orosz invázióig partneri kapcsolatban állt egy oroszországi és fehéroroszországi féllel, az Abamet Management-tel. Az invázió után azonban azonnal megszakadt a kapcsolat ezzel a féllel, és a Haas egyetlen részlege sem ment arrafelé.

A Haas Automotive ezért sajnálja, hogy a hír kiderült. A márka szerint mindent megtettek azért, hogy megszakítsák a kapcsolatot Oroszországgal, ahogyan a pilótát és szponzorát, Nyikita Mazepint is kizárták az F1-es csapatból. Az, hogy most azzal vádolják őket, hogy Oroszországot támogatják, az amerikai cég szerint ez indokolatlan.

Steiner: Nem volt könnyű Schumacherrel

Forrás: haasf1team.com  

Releváns cikkek